Jump to content

Remix of the Century - 110 évnyi Billboard Charts

2014. 08. 22. 10:00

Szereted a válogatásokat? Nincs ellenedre a sok féle műfaj? Csak a legjobbakra vagy kíváncsi? A Remix of the Century projekt keretében a Billboard Charts elmúlt 110 évének zenéibe kóstolhatsz bele megszakítás nélkül.

Gondolkodtál már azon, hogy 1920-ban amerikában mi lehetett a Billboard Charts listavezetője? Valószínűleg nem, de ha már felmerült a kérdés, akkor elárulom, hogy egy Dardanella című szám volt az első, melyet a Ben Selvin & His Orchestra (azaz Ben Selvin és Zenekara) adtak elő.

A Music Hack Day új projektjének célja pontosan az ilyen és ehhez hasonló kérdések akkurátus megválaszolása és a Billboard Charts évszázados múltjának és történelmének felfedezése. A Remix of the Century, azaz ahogy a projektet nevezik, okosan próbálja meg kiszolgálni ezt az igényt. Ehhez kombinálták a Whitburn Project adatait és az Echo Nest API-t, így megszakíktás nélkül élvezheted a Billboard legjobb slágereiből készült remixet.

Az API beiktatásának köszönhetően a Remix of the Century nem egyszerűen csak egy réges régi napi slágerek hallgatására alkalmas fejlesztés, hanem kereshető tartalom. Ilyen módon olyan audio specifikus dolgokra is kereshetsz, mint a ritmus, a hangnem, a hangulat, vagy akár a táncolhatóság és az energia. (Végre meg fogod találni a fejedben megragadt dallamokat akkor is, ha nem tudod a címüket!)

http://www.remixofthecentury.com/1978/1

Forrás: thenextweb.com

Fotó: mosmonitor.ru és image3sir.net

Írta: Ambróz Nóra