Jump to content

Még öt illat valódi férfiaknak II.

2014. 08. 22. 16:00

Ha az előző kettő nem nyerte el a tetszésedet, akkor itt van az ajánlott öt illat második fele, melyek egyikével sem nyúlhatsz igazán mellé. Következzen a kristályosan, érinthetlen úriemberek, a szabadszellemű, mediterrán kalandorok és a megállíthatatlan sportfanatikusok parfümje.

3. ChanelAllure Homme Sport: Öt évvel az előző Allure Homme megjelenése után, végre kijött a Chanel ház új illata az Allure Homme Sport, mely frissebb és élesebb elődjénél. A kristálytiszta első benyomás a vizes jegyek és az aldehidek felhasználása adja, ezt fás és fűszeres jellegek követik, ám a fű illatának köszönhetően még nem válik keletiesen nehézkessé, hanem marad könnyű, fényes és áttetsző. Az illat komponálásáért a Chanel híres Orra, Jacques Polge volt a felelős 2004-ben.

4. Giorgo ArmaniAqua di Gio: Alberto Morillas 1996-ban a Pantellerie-n töltött vakációjának szépségétől inspiráltan alkotta meg az Armani Aqua di Gio női és férfi illatát. A férfi kiadás a szabadság igazi illata, mely csupa szél és víz. A kompozíció tökéletes harmóniában épül fel a sós és édes jegyekból, akárcsak az üde napozás érzése a bőrödön a tengerparton. Aqua di Gio rengeteget magába zár a tűző mediterrán fényből. A kesernyés citrusok, a markáns rozmaring és a tenger illata egyesül, míg a fűszeres aroma túlzott élét a meleg, fás, pézsmaszerű árnyalatok veszik el.

5. Yves Saint LaurentL’Homme Sport: A L’Homme Sport, ahogy a neve is sejteti egy igazi megállíthatatlan sportos egyéniség parfümje, egy olyan kirobbanó energiájú emberhez illik, aki folyamatosan mozgásban van. Leírása szerint szinte mágneses és szenvedélyes illat. Némi friss fa keveredik egy hullámnyi citrussal először, majd az alap érzéki borostyán jellege is visszaköszön, így teremtve meg az eredeti friss és csillogó karakter haloványodó visszhangját. Az YSL a L' Homme Sport-ot is a szokásos üvegjükbe tölti és világos zöldre színezi hozzáillő évszak előtt tisztelegve és tükrözve az illatból áradó optimizmust és pozitív energiát. A 2014-ben megjelent illatot Anne Flipo és Juliette Karagueuzoglou alkották meg.

Forrás és fotó: douglas-parfumeria.hu és frangrantica.com

Írta: Ambróz Nóra