Jump to content

Még öt illat valódi férfiaknak I.

2014. 08. 22. 14:00

Talán veled is rendszeresen megtörténik, hogy a parfümériában, drogériában ötlettelenül állsz a rengeteg üvegcsét tartalmazó illatszekció polca előtt. Ilyenkor a tanácstalankodók leginkább a szimpatikus üvegekkel szoktak próbálkozni, ám általában három parfüm után nem sok értelme van a kísérletezésnek. Ha szeretnél céltudatosan keresni, kezd a válogatást ezek közt az illatok között.

1. Hugo BossBoss: Ahogy a név is sejteti a márka saját esszenciáját igyekezett üvegbe zárni 1998-ban. Az éles és friss illatnak, erőteljes fás jegyek adnak alapot. A gyümölcsös citrus és alma illatokat a fejjegyben a szív virágos, fűszeres zamata tökéletesen egészíti ki a muskátli, a meleg fahéj és a szegfűszeg illatával. Emellett jellegzetes karakter még a szantálfa, a cédrus és a vetiverfű. A parfüm készítője Annick Menardo minden kétséget kizáróan igazi profi összeállítást alkotott.

2. Paco RabanneInvictus: Az Invictus is márkájának megfelelően friss, sportos és dinamikus. A domináns, energiát és erőt sugalló kreáció 2013. júliusában került a boltok polcaira. Az illat először üde grapefruittal és tengeri frissességgel indul, melyet a győzteseknek járó, aromás babérlevél és a hedonisztikus, friss jázmin követ guaiac fa alapon, végül pacsuli, zuzmó és ámbra zárja a sort. Az igazi alfahímhez méltó illatot egy kis trófea alakú üveg rejti magába, mely a parfüm nevére játszik rá, ez ugyanis latinul legyőzhetetlent jelent.

Forrás és fotó: douglas-parfumeria.hu és frangrantica.com

Írta: Ambróz Nóra