Jump to content

A nyár legtrendibb színei – légy tarka bátran!

2014. 07. 30. 12:00

Persze a tarkaságot azért nem árt ésszel és mértékkel szabályozni, de kétségtelen, hogy idén nyáron az élénk színek hódítanak. Ezekhez ráadásul a tervezők igazán merész kombinációkat találtak ki, így merészen választhatunk csíkos, pöttyös vagy akár kígyómintás darabok közül.

Az idei nyár divatja a szokásos semleges kiegészítő pasztell és szürkés árnyalatok mellett roppant merész, üde és fiatalos. Számos kontrasztos, élénk színnel dobhatjuk fel fakó ruhatárunkat, ha a legfrisebb kollekciókból válogatunk.

1. Égszínkék és türkiz

A tengerpart két markáns árnyalata, ám a királykék sem kell, hogy háttérbe szoruljon. További jó hír, hogy a trend nem korlátozódik a pólók színére, így ezeket az árnyalatokat a fiataloknak szánt tarka nadrágoktól az elegáns kiegészítőkig mindenhol megtalálhatjuk. Ideje a monoton piros-szürke nyakkendők helyett beszerezni egy vidám türkiz példányt!

2. Narancsszín

A tavalyi neonos árnyalatok emléke még kísért az idei szezonban is. A bántóan rikítóval szemben azonban inkább a kissé tompított, mandarin, narancs vagy töksárga színek dominálnak ebben a trendben. Leglátványosabb hatást akkor érhetünk el, ha fekete vagy fehér klasszikusokkal egészítjük ki a narancsot.

3. Orchidea lila, rózsaszín és magenta

Ezek a színek inkább a nők ruhatárában válnak majd dominánssá, azonban férfiként sem kell teljesen elzárkózni tőlük. Kiválóan fel tudja dobni a lila és a magenta minta a pólókat vagy a megfelelően választott hasonló színű nyakkendő az elegáns összeállítást. A teljesen élénk lila darabok azonban talán kevésbé mutatnak jól egy férfin.

4. A nude színek

Minden színes összeállítást érdemes kiegészíteni valamilyen kellemes, semleges árnyalattal. Idén tavaszról nyárra átkerült a nude színek divata, melyek a bézs, barnás, sárgás, netán zöldes, de mindenképpen visszafogott és pasztell változatai. Sajátságuk, hogy képesek némi formális jelleget kölcsönözni egy mindennapi összeállításnak, valamint jól kiegészítik a szafari hangulatú kombinációkat is.

Forrás: fashionfave.com

Írta: Ambróz Nóra