Jump to content

Nyakkendőkötés haladóknak II. – az Eldredge-csomó

2014. 07. 22. 10:50

A tökéletesen kötött nyakkendő eleganciát és magabiztosságot sugall. A hétköznapitól eltérő különleges csomók emellett valami sajátos plusz benyomását keltik, legyen az kifinomult ízlés vagy extravagáns stílus.

Az Eldredge-csomó úgy gondolnánk valami régi, hagyományos, szinte kihalt technika, mely a túl sok macera miatt szinte teljesen kiment a divatból és csak most szivárog vissza. Ennél nagyobbat nem is tévedhetnénk. Az Eldredge-csomó teljesen új találmány, mely hála a youtube tutorial videóinak robbanásszerűen lett népszerű.

A csomó feltalálója és névadója Jeffrey Eldredge, egy ma 27 éves rendszergazda Salt Lake City-ből. Mivel Jeffrey egy a nyakkendőhordást mindennap kötelezővé tevő helyen dolgozott, így hamar ráunt a szokványos formára. Ekkor fedezte fel az Ediety-csomó megkötését tanító videót, mely azonnal elnyerte a tetszését. Problémája volt azonban a sok különböző alternatív csomóval, hogy szinte egyik sem szimmetrikus, így nem feleltek meg a végtelenül pedáns rendszergazda szépérzékének.

Némi kísérletezés után, több csomóból ötletet merítve, Eldredge megalkotta saját divatját, melyet egy feltöltött videóval indított hódító útjára. Sajnálatos módon azonban a különleges technikát szinte senki nem köti össze Jeffrey Eldredge nevével, így a feltaláló az ismeretlenség homályába süllyedt, míg találmánya fürdik a népszerűségben.

Amikor a viselés hogyanja és miértje került szóba Eldredge elmondta, hogy még ő is túlzásnak érzi egy átlagos munkahelyi szerdára, de egy esküvő tökéletes alkalom az extra vagáns és elegáns csomónak. A divatmagazinok is felkapták ezt a kérdést, így kiderült, hogy nem érdemes túlzottan nagy mintás nyakkendőből Eldregde-csomót kötni, viszont annál jobb ötlet egy közepesen vagy teljesen sötét szürke vagy kék inggel élénk színben hordani, hogy kiemelkedjen a mestermű.

https://www.youtube.com/watch?v=beDoqe69c5U

Forrás: youtiquebridal.wordpress.com

Írta: Ambróz Nóra