Jump to content

Az „Undercut” frizura – A brazil VB style-slágere

2014. 07. 15. 09:44

Ha szeretnénk tartózkodni Meireles vagy David Luiz extrémitásától, de még több hajunk van, mint Robbennek, akkor érdemes az Undercut varázsszót suttogni a fodrász fülébe.

Miután David Beckham focistából divatdiktátorrá vált elszabadult a dizájn őrület. A kötelezően viselt mezek azonban kevés teret engednek az önkifejezésre, így a világsztár játékosok kénytelenek hajviseletükön keresztül megmutatni egyéniségüket.

Az idei világbajnokságon számos drasztikus próbálkozóval találkoztunk, akik akár a jó ízlésre is fittyet hánytak. A divat ellenlábasaival szemben azonban sokan hajlandóak voltak követni néhány épeszű stylist instrukcióját. Van Persie, Neymar, Cristiano Ronaldo, Klose, Götze, Rodriguez csak, hogy a leghíresebbeket említsem ezzel a hajviselettel. Ők nem pusztán tehetségüknek köszönhetően tettek szert több nőnemű rajongóra, de a megjelenésük is sokat nyomott a latban.

De mi is ez a bizonyos Undercut fazon? A dolog lényege, hogy a fejtetőn hosszabbra hagyott hajjal kontrasztban áll a hátul és oldalt felnyírt rövidebb rész, melyek közt nincs vagy csak nagyon szerény átmenet van. Ez a frizura már 2012. óta hazánkban is hódít és idén is a legnépszerűbbek közé várható. Természetesen számos változata van, aszerint, hogy mekkora hatást szeretnénk elérni és miként játszunk a hosszabbra hagyott elülső résszel. Hajszárító, hajhab, körkefe, lakk és wax segítségével variálhatunk az elegánstól a rosszfiúsig.

És végül, hogy mi ennek a frizurának a legnagyobb előnye? Gyakorlatilag mindenkinek jóláll, aki nincs extrém mértékig elhízva!

Forrás: pinterest.com, menstyle.nl

Írta: Ambróz Nóra