Jump to content

Bernd Storck hosszabbított a válogatottal

2016. 03. 21. 15:00

További két évvel, 2018. június 30-ig meghosszabbította szerződését Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki a jövőben is ellátja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sportigazgatói feladatait.

A német szakember mellett segítője, a játékosként világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes Andreas Möller is marad a nemzeti csapatnál.

A szerződés anyagi részleteit az MLSZ nem árulta el, ugyanakkor jelezte, hogy olyan korrekt megállapodást kötöttek, amellyel mindkét fél elégedett, egyben mértéktartónak nevezte a kontraktust, amely szerinte jól szolgálja a magyar futball stratégiai érdekeit.

A közelgő Európa-bajnoksággal kapcsolatban az MLSZ elnöke azt mondta, az alapján, amit Bernd Storck irányításával látott a nemzeti csapattól, kizártnak tartja, hogy a válogatotton bármelyik ellenfele is "átgyalogoljon" a csoportmérkőzések során. Az ezt követő világbajnoki selejtezőkről hasonlóképpen vélekedett Csányi Sándor. Kiemelte, tisztában van azzal, hogy erős ellenfelekkel találkozik majd a csapat - a magyarok a portugálokkal, a svájciakkal, a feröeriekkel, a lettekkel és az andorraiakkal szerepelnek azonos csoportban -, de ezzel együtt nem érzi esélytelennek a kijutást.

Kapcsolódó videó

(Forrás: Men&Style, MTI | Fotó: Ujszo.com)