Jump to content

Megszólalt Messi

2021. 08. 12. 10:18

Hivatalos: a világklasszis játékos Párizsban folytatja pályafutását.

A PSG honlapja szerint a 34 éves csatár szerződése két idényre szól, és további egy évvel meghosszabbítható.

„IZGATOTTAN VÁROM, HOGY ÚJ FEJEZETET KEZDHESSEK KARRIEREMBEN A PARIS SAINT-GERMAIN SZÍNEIBEN. MINDEN, AMI A KLUBRÓL SZÓL, EGYEZIK AZ ÉN FUTBALLAL KAPCSOLATOS AMBÍCIÓIMMAL IS. TUDOM, MILYEN TEHETSÉGES A CSAPAT ÉS AZ EDZŐI STÁB. ELHATÁROZTAM, HOGY SEGÍTEK VALAMI KÜLÖNLEGESET ÉPÍTENI A KLUB ÉS A SZURKOLÓK SZÁMÁRA, ÉS ALIG VÁROM, HOGY KILÉPHESSEK A PARC DES PRINCES PÁLYÁRA ”

– nyilatkozta Lionel Messi, már a PSG játékosaként kedden. A hat Aranylabda, hat Aranycipő és nyolc spanyol gólkirályi címmel rendelkező világklasszis játékos szerződtetésével a Paris Saint-Germain nem csak kivételesen tehetséges keretet rakott össze, de a rajongók számára a számos felejthetetlen futball pillanat is garantált.

„Örülök, hogy Lionel Messi úgy döntött, hogy csatlakozik a Paris Saint-Germainhez, és büszkék vagyunk arra, hogy üdvözölhetjük őt és családját Párizsban. Nem titkolta, hogy továbbra is a legmagasabb szinten kíván versenyezni és trófeákat nyerni, és természetesen a mi ambíciónk klubként is az, hogy ezt tegyük. Kiváló edzőnk és stábja vezetésével várom, hogy a csapat közösen történelmet írjon szerte a világon” – fogalmazott Nasser Al-Khelaifi, a Paris Saint-Germain elnök-vezérigazgatója.

Lionel Messi 13 éves kora óta volt az FC Barcelona játékosa, a spanyol első osztályú labdarúgó bajnokságban pedig 2004 óta játszott a klub gránátvörös-kék színeiben, ahol 778 mérkőzésen összesen 672 gólt szerzett, mindkettő klubrekord. A Bajnokok Ligáját négyszer, a klubvilágbajnokságot és az európai Szuperkupát három-három alkalommal, a bajnokságot tízszer, a Király Kupát és a spanyol Szuperkupát egyaránt hétszer nyerte meg, szerződése viszont az idény végén lejárt és habár a klubnak és a játékosnak is egyértelmű szándéka volt a közös folytatás, “pénzügyi és strukturális akadályok” miatt végül nem történhetett meg a szerződés aláírása. Lionel Messi vasárnap könnyek között búcsúzott a klubtól és a szurkolóktól.

(Forrás: igenyesferfi.hu / fotó: pixabay.com)