Jump to content

Szétment a Redbull és a Renault

2018. 12. 28. 20:15

12 évnyi többé-kevésbé sikeres munka után elválnak egymástól és a Red Bull a továbbiakban a Honda motorjaival folytatja a Forma-1 -es szereplését.

Bár a Renault -nál egyáltalán nem emlékeznek vissza örömmel erre a 12 évre. Kifejezetten örülnek, hogy a gyári csapat mellett csak a McLarent -t kell ellátniuk motorokkal, mert a Red Bullal való együttműködés “csak nyűggel járt” nekik.

Sajnáljuk is a dolgot, de az egyik ok, ami miatt nem, az az, hogy a Red Bull kontrollálta a kommunikációnkat – mindig reagálnunk kellett. Nem voltak kiegyenlítettek az erőviszonyok, mert a Red Bull sokkal erősebb nálunk kommunikációs szempontból

– nyilatkozta a Renault F1 -es főnöke, Cyril Abiteboul. Ezzel valószínűleg a nyilvános kritikákra gondolt, ami semmilyen formában nem tesz jót egy márkának.

A Toro Rosso csapatát irányító Franz Tost valósággal megdöbbent, hogy annak ellenére, hogy korábban 3 évet együtt dolgozott a McLarennel, mennyire keveset tudnak a Forma-1 -es autókról. Persze ez nem jelenti azt, hogy az idei szezonban nem boldogultak, ugyanis az idei évben már a Torro Rosso -t is kiszolgálta motorokkal, jövőre pedig a Red Bull -t is el kéne látnia, de egyenlőre ez nagy falatnak látszik.

A Honda ezzel szemben elégedett, mert szerintük a két fél közötti kommunikáció rendkívül jó, és nagyon hamar a csúcsra juttathatják a Torro Rossot és a Red Bullt is.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)