Jump to content

Remekül sikerült a vívó villámcsődület

2015. 09. 06. 21:01

Nagyszabású és sikeres rendezvényt szervezett vasárnap a Magyar Vívó Szövetség: az úgynevezett Vívó Flashmob megmozduláson a Szent István-bazilika előtt 431-en vettek részt, s a téren is sokan figyelték az eseményt.

A szervezet beszámolója alapján a sportág népszerűsítése érdekében tartott villámcsődületen nagyjából tíz percet vívták a résztvevők. A rendezvény pontban délelőtt 11 órakor kezdődött, három oszlopban, hat sorban álltak fel egymással a magyar vívók, a legfiatalabbaktól a válogatott klasszisokig egyaránt. Közös tisztelgéssel kezdődött a vívás, amelyet a bazilika "teltházas" lépcsőjéről figyelt a közönség. Nagyjából tíz perces pengeforgatás után a bazilika harangszavára ért véget a megmozdulás, melyet a vívók egy hatalmas, közös "Hurrá!" kiáltással zártak.

Budapest mellett jó néhány vidéki helyszínen, többek között Szegeden, Debrecenben, Hódmezővásárhelyen, Győrben és Érden is rendeztek Vívó Flashmobot. Szegeden a belvárosi Dugonics téren vívtak többtucatnyian, válogatott edzők részvételével.

(Forrás: Men&Style és MTI | Fotó: MTI)