Jump to content

Mától új futókörön tarthatjuk kardio edzésünket a Margitszigeten

2015. 08. 27. 14:20

Megújult az 5,3 kilométer hosszú margitszigeti futókör, amit a futók már használatba is vettek. A közlemény szerint a pályaszerkezet a felépítésében hasonló a Puskás Ferenc Stadion futópályájának - a NASZ szabványainak is minden tekintetben megfelelő - pályaszerkezetéhez.

A pálya az elmúlt évek során elhasználódott, egyes szakaszait a 2013-as árvíz erősen megrongálta, ezért szükségessé vált annak teljes rekonstrukciója.

A beruházás az 5,3 kilométeres aszfaltozott alépítményre a helyszínen öntött műanyag borítás elkészítése mellett tartalmazta a teljes futókörre vonatkozó térfigyelő rendszer alépítményi munkálatait is. Elhelyeztek a többi között 72 kábelbehúzó aknát, valamint 27 kameratartó oszlopot, amelyekre a futók biztonságát elősegítő térfigyelő kamerákat is telepítenek.

Az átadás-átvétel megtörtént, a beruházás lezárult, a futópálya teljes hosszában a terveknek megfelelően, jó minőségben elkészült. Az elkészült futópályát naponta több mint ezren használják, arról a futók a használatba vétel óta eltelt időszakban kizárólag pozitív véleményt adtak - olvasható a közleményben.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Men&Style és MTI | Fotó: CNN)