Jump to content

A közhiedelemmel ellentétben a futás nem okoz izomvesztést

2015. 08. 11. 21:57

A kezdő, illetve a haladó testépítők gyakran hisznek az olyan badarságokban, mint például a futás okozta izomvesztés... Mondhatja neked akármelyik nagydarab ismerősöd ennek ellentettjét, az egész megalapozatlan és ami a legfontosabb: butaság.

Ha edzésre adod a fejed, akkor van számodra egy tanácsom: Ne higgy el mindent, amit a kondiba lévő személyek mondanak neked. Ami ennél is fontosabb, hogy az interneten terjengő dolgoknak se higgy, el sem tudnád képzelni, hogy mennyi megalapozatlant tényt állítanak be tévesen.

Amikor ilyen jellegű kérdésed van, igyekezz szakképzett emberhez fordulni, aki kapásból rávágja neked, hogy a futás bizony igen is hasznos. De nem kell feltétlenül futni, lehet szó akármilyen mozgós sportról. Pont ez a lényege az egésznek, hogy ne csak erős és formás legyél, hanem képes legyél megtenni 5 lépést pihenés nélkül.

Persze mindenki teste másképp reagál a különböző edzésekre. Az egész nap zabáló, de mégsem hízó személyeknek például ajánlatos egy picivel kevesebb kondin kívüli testmozgás, míg a hízásra hajlamosak ügyeljenek arra, hogy lehetőleg ne maradjon el egyetlen futós/sportolós alkalom sem.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: CNN)