Jump to content

Július elején újra Budapesten a Red Bull Air Race vb!

2015. 06. 06. 15:23

2015-ben a Red Bull Air Race világbajnokság visszatér a magyar fővárosba! A világ legjobb pilótái 2009 óta nem cikáztak Budapest festői környezetében, azonban 2015-ben ismét beveszik a város légterét.

Páratlan helyszínen, a város két oldala Buda és Pest között a lassan hömpölygő Duna fölött kerül megrendezésre a verseny, melyet az érdeklődők a Duna partjáról követhetnek figyelemmel.

Mivel a futam Budapest szívében kerül megrendezésre, így a város összes nevezetessége karnyújtásnyira helyezkedik el.

A látványosságra a Duna fölött kerül majd sor, az időmérő edzéssel az első napon, július 4-én, amelyet egy kemény versenyzés követ a második napon, július 5-én.

Ez már a hatodik egymást követő alkalom lesz, hogy a Red Bull Air Race Budapestre érkezik.

A sorozat a világ legjobb pilótáit vonultatja fel egy gyorsaságon, precizitáson, ügyességen alapuló motorsport verseny keretén belül. A leggyorsabb, legkönnyebben navigálható, legkisebb súlyú versenyrepülőgépek segítségével, a pilóták 370 km/h sebességgel repülnek végig az alacsony magasságú légi szlalom pályán, mialatt a 10 G-s gravitációs erőnek állnak ellen.

A vendégek a hajmeresztő mutatványokon és látványos hátraereszkedéseken keresztül tanúi lehetnek a manapság legmodernebb, legizgalmasabb motorsport versenynek.

(Forrás és fotó: redbull)