Jump to content

5 év múlva jön az Apple elektromos autója?

2015. 04. 03. 19:18

Az Apple terjeszkedik: az almás óriáscég februárban bejelentette, hogy már 2020-ban kigurulhat az első az iMove névre keresztelt elektromos négykerekű.

Az óriáscég idén bízott meg egy szupertitkos működéssel bíró tervezőcsapatot, mely különleges dolgokra készül. Az Az almás cég által piacra dobandó gép elsődleges küldetése persze az autóipar újraértelmezése lesz.

Jó példával már elől járt a Tesla, mely Elon Musk vezetésével már bizonyított, ami nem könnyű olyan rendkívüli követelményeket támasztó ágazatban, mint a luxus-autógyártás. Az iMove-tól természetes azt várja a világ, hogy új felfogással - bizonyos szempontokból - évekkel előzze meg a legnagyobbaknak tartott konkurenciát.

A titkos autódivízióhoz már több mint 200 szakembert csábítottak át különböző akkumulátor gyártó, robotikával foglalkozó cégektől vagy éppen konkurens luxusautó-márkáktól. A Tesla vezérigazgatója például azt állította, hogy az Apple 60 százalékos béremelést és 250 ezer dolláros aláírási bónuszt kínálva próbálja meg elcsábítani embereit az iMove koncepció csapatába.

(Fotó: pto)