Jump to content

Hogyan kezdj el mozogni? I.

2015. 03. 22. 18:56

Jön a tavasz, eltűnnek a télikabátok, később a pulóverek is, és hamarosan kivillannak a vállak, a lábak és a hasak, - persze azért meg kell dolgozni, hogy ne szégyelld kitenni őket. Télen, főleg az ünnepek környékén bizony könnyen felszalad néhány kiló, a közelgő húsvétról nem is beszélve, így hát ideje egy kis testmozgásnak. A tavaszi fáradtság is lassan aktuális téma, amire szintén jó egy kis kimozdulás. Ha te is szeretnél mozogni és edzeni egy kicsit, de nem tudod, hol is kezdjétek, ez a cikk neked szól!

Volt már olyan, hogy egyik pillanatról a másikra elhatároztad, most rögtön sportolsz valamit? Mindegy mit, csak valamit, de azonnal! Oké, de ez egyáltalán nem ilyen egyszerű, rögtön felmerül jó néhány kérdés.

Minden kezdet nehéz, senki nem mondta, hogy nem az. Ha elhatároztad, hogy rendszeresen mozogni fogsz, netalántán egészségesebben próbálsz élni, hidd el, nem érdemes ilyen bagatell kifogások miatt a kanapén rostokolni. De ha egyszer tényleg rászánod magad, hogy elkezdd, legelőször át kell gondolnod, pontosan mit és hogyan fogsz csinálni. Ebben segít az itt következő öt jó tanács.

Tervezd be!
Először is, időt kell rá találnod. Ezt mindenki maga tudja, hogy éppen mikor nincs halaszthatatlan dolga. Ha nem tudsz rá időt szakítani az elhatározás pillanatában (pedig akkor a legkönnyebb, hiszen tele van az ember motivációval), érdemes előre eltervezni, például már hétfőn beírni a naptárba, hogy hétvégén edzés, vagy a hűtőre kitenni egy post-iten.

Keress egy társat hozzá!
Minden munka kellemesebb, ha nem egyedül kell csinálni, így van ez a sporttal is, egy társ motiválhat a korán kelésre, egyáltalán arra, hogy kimozdulj, és leginkább arra, hogy ne hagyd abba. Visszatérve az edzőteremre, máris jobban hangzik, ha nem egyedül kell majd ott szerencsétlenkedned, hanem lesz veled egy legalább ugyan olyan kezdő is, maximum nevettek egymáson ha valami nem megy - és kész is a jó hangulat.

Forrás és fotó: eptestben.hu / Írta: Molnár Adrienn