Jump to content

A világ legbizarabb versenyei VI.

2015. 01. 05. 12:13

Számos furcsábbnál furcsább sportversenyt mutattunk már be, de még mindig akadnak olyanok a világban, amik megérik, hogy pár szót ejtsünk róluk. Lássuk hát ezeket.

Borsó-céllövő Világbajnokság:
A World Pea Shooting Championships nevű rendezvény 1971 óta kerül megrendezésre. Sokkal találóbb lenne a borsó-köpő bajnokság elnevezés, hiszen nem másról van szó, minthogy a résztvevők köpőcső használatával próbálják minél pontosabban eltalálni a céltáblát. Az angliai Witcham nevű településen zajlik averseny, ami eredetileg vásári mulatságként indult, viszont ma már a világ több országából érkeznek ide a “borsóköpők”. A résztvevők olyannyira komolyan veszik a bajnokságok, hogy nem ritkák a lézeres célzással és távcsővel ellátott köpőcsövek. Sőt vannak akik annyira komolyan veszik aezta furcsa sportot, hogy külön erre a célra próbálnak minél jobb aerodinamikai tulajdonságokkal rendelkező borsófajtákat nemesíteni.

Lápmerülés:
A lápmerülés sportja viszonylag friss, az első World Bog Snorkelling Championship 1985-ben került megrendezésre. A helyszín a Waen Rhydd nevű mocsárban ásott 55 méter hosszú árok. A táv a megtétele nem jelent különösebb fizikai próbatételt, a nehézséget inkább az orrfacsaró szag és a nyálkás növényekkel való küzdelem okozza. A neheze pedig csak a verseny után következik, ugyanis igen gyakoriak a mocsári lubickolás után a különböző fertőzések. Ennek ellenére minden évben több százan neveznek be a versenyre.

Sakkboksz:
Ez a sportág észt és erőt igényel: ha jó vagy sakkban, de szereted a fizikai megpróbáltatásokat is, akkor ez a Te sportod! Egy holland művész találmánya, mely 11 menetből áll. Négy perces sakkpartival indul, amelyet két perc boksz követ, és amikor a gong megszólal, a versenyzők folytatják a sakkot. Érdekes látvány lehet, hogy azok, akik nemrég még püfölték egymást, a következő percben higgadtan, az intelligenciájuk segítségével küzdenek egymás ellen. Az nyer, aki hamarabb ad sakkot vagy kiütéshez vezető pofont.

Forrás és fotó: erdekesvilag.hu

Írta: Molnár Adrienn