Jump to content

Hol korizzunk Budapesten? I.

2014. 12. 05. 19:07

A téli sportok közül a korcsolya az egyetlen, amit mindenki szivesen űz, még akkor is ha esetleg csak csetlik-botlik a jégen. A belvárosban szerencsére sok remek hely adott arra, hogy ezt a botorkálásunkat kiküszöböljük.

Az első és talán a legismertebb ilyen hely a Városligeti Műjégpálya. Talán az összes közül ez a legvarázslatosabb is, hiszen a nosztalgikus, ámbár felújított épület főleg este mesebeli és egyben romantikus élményt is nyújt. Ezen kívül korizás közben megcsodálhatjuk a kivilágított Hősök terét valamint a Vajdahunyad várat is. Szerencsére az árak a tavalyihoz képest kicsit sem emelkedtek és korcsolyát bérelni idén is megéri. A kicsiknek pedig (6 éves kor alatt) ingyenes a pályára jutás. A belépőjegyek diákként 800-1500 Ft, míg felnőttként 1000-2000 Ft között mozognak.

A másik legalább ennyire ismert, a nemrég nyitott Eiffel téri pálya. Ez talán az egyik legjobban megközelíthető az összes közül, hiszen közvetlen a Nyugati pályaudvar mellett helyezkedik el. A 600m2-es pálya ugyan nem nagy, de így is remek kikapcsolódást nyújt egy fárasztó munkanap után. Szerencsére az árak itt is barátságosak, a diákjegy 700, míg a felnőtt 800 Ft.

És ha már a plázákhoz közeli koripályáknál tartunk, akkor mindenképp meg kell említeni az Aréna Pláza Jégteraszát is. Egy kis karácsonyi shoppingolás előtti vagy utáni korcsolyázásra tökéletesen alkalmas, valamint az éjjeli kivilágítás miatt olyan, mintha meseországba csöppentünk volna. És még csak aggódnunk sem kell, hogy a csomagjainknak esetleg lába kél, míg mi a köröket rójuk, hiszen itt lehetőségünk van szekrényt is bérelni. Az árak barátiak: a diák 900-1200 Ft, míg a felnőtt 1200-1500 Ft között mozog.

Persze azok is kedvükre korizhatnak a város több pontján, akiknek nincs kedve ezért a belvárosba utazni. Például Újpesten a M3-s végállomástól nem messze a vásártéren is található egy fantasztikus pálya, mely a gyerekeket ingyenen csúszási lehetőséggel várja. Ez ugyan nem olyan nagy, mint a többi, de azért érdemes ellátogatni ide is, ha a közelben lakunk.

Forrás és fotó: mujegypalya.hu

Írta: Molnár Adrienn