Jump to content

Edzéshez öltözve

2014. 11. 28. 22:24

Egyáltalán nem mindegy, hogy mit viselünk edzés közben, hiszen míg néhány jól megválasztott ruhadarab a segítségünkre lehet, addig mások gátolhatnak, vagy egyenesen veszélyeztethetnek minket.

De akkor mit is viseljünk egy edzésen? A válasz igen egszerű.

- jó minőségű sportcipő: A jő minőségű edzőcipő nagyon fontos minden sporthoz. A lábadat mindenhol használod, és még ha nem célzottan ugrálsz, vagy futsz, akkor is szüksége van a bokádnak a támasztásra.

- kényelmes ámde feszes ruha: Válassz mindig jó minőségű szellőző pamut anyagot edzésre, hiszen egy műszálasban percek alatt meggyuladhatsz és még akár allergiás rohamot is kiválthat az izzagással karöltve. A felső és a nadrág is jó ha kicsivel jobban feszül rajta, mint az átlag holmiaid, így kevesebb esélye lesz esetlegesen beakarni valahova. Ezáltal pedig csökkented annak a lehetőségét, hogy bizonyos dolgokat magaddal ránts egy-egy edzés közben.

- aláöltözet: A pulcsi ugyan hasznos míg bemelegítesz, de hosszú távn az előző pont miatt nem ajánlatos magunkon tartani. Inkább végy a póló alá egy trikót, így első körben nem fogsz fázni, aztán meg majd simán lekaphatod vagy a pólót vagy a trikót ha már kellő képpen szaunának érzed a helyzetet.

- semmi ékszer: Az öltözőből való eltánés veszélye mellett, még megvan az a hátránya is, hogy könnyen beakadhat bármibe. Ugyan ezzel nem fogsz magadra rántani egy súlyt sem, de nem kellemes egy húzóckodás után fent lógni mert a nyakláncunk beakadt valamibe. Inkább hagyd otthon őket, így a szakadást és a lába kélést is elkerülheted.

- extra kiegészítők: Vannak olyan sportok, melyekhez extra kiegészítők kellenek. Legyen szó akár egy kesztyűről, merevítőről vagy egy fásliról, jobban teszed, ha ezekre is gondot fordítassz. Már a meglétükre, hiszen hiányuk épp olyan balesetveszélyes, mint bármi más.

Ha pedig mindent beszereztünk, ami az adott edzésünkhöz szükséges, akkor irány a futópálya vagy a konditerem. Azt viszont soha ne felejtsük el, hogy jobb ha minden edzés után kimossuk az aktuálisan rajtunk lévő holminkat, különben a következő edzésen igencsak fínom illatunk lesz.

Forrás és fotó: amerikaihirujsag.com

Írta: Molnár Adrienn