Jump to content

Kiegészítők futáshoz

2014. 11. 26. 18:16

A futás olyan sport, melyet mindenki bárm nemű fontosabb és drágább kutyu nélkül, akár kint a szabadban is űzhet. Nem kell hozzá alapjáraton más csak egy jó cipő. De persze akadnak még dolgok, melyekkel hatékonyabbá vagy szórakoztatóbbá tehetjük ezt az amúgy nem épp szórakoztató sportot.

Zene: Két fajta futó létezik, az egyik szeret zenére kocogni a másik pedig nem. De, mint az előzőleg egy cikkünkben megemlítettük azok, akik zenére futnak sokkal hatékonyabban égetik a felesleges kalóriákat. A zenelejátszó kiválasztásánál nem kell túl sok szempontot figyelembe venni, elég ha az alapfunkciókat tudja, vagyis elindít, hangerőt szabályoz és számot léptet. Ezeken kívül egyetlen dolog van még ami fontos, hogy kcsi legyen, hisz minnél kisebb annál kevésbé zavar majd futás közben.

Csuklózseb: Ez gyakorlatilag egy kis zseb, mely körbeöleli az ember csuklóját. Nagyon praktikus, hiszen egy kis pénz, kulcs, papírzsepi tökéletesen tárolható benne így nem kell táskával bajlódnunk, illetve nem kell a kulcs csörgését hallgatnunk, ahogy a lábunk ritmusára csörög.

Kulacstartó öv: Mindenki tudja, hogy edzés közben fontos, hogy az ember megfelelő mennyiségű vizet fogyasszon, ezzel is pótolván az izadással elvesztett vízmennyiséget. Erre találták ki ezt az igencsak praktikus övfajtát. Tény, hogy vannak akik nem szeretik az oldalukon fityegő kulacsukat, de valljuk be, ha minden egyes futásnál a sarki kisboltban vennéd meg a vizet, az egy idő után nem lenne kifizetődő. Válassz tehát egy olyat, melynek tökéletes a súlyesloszlása és idomul a testedhez.

Információs karkötő: Sokan azt hiszik ez nem is olyan fontos, hiszen mi baj történhet egy kis kocogás közben. De tudni kell, hogy egy ilyen kis kutyü akár az életedet is megmentheti, hiszen allergiás vagy asztma roham esetén nem fogsz tudni a kiérkező segítségnyújtó szerv kérdéseire válaszolni. Elég ha a fontosabb adatokat tartalmazza: név, kor, cím, értesítési telefonszám, vércsoport, allergia és egyéb betegségek.

Forrás és fotó: hfe.co.uk

Írta: Molnár Adrienn