Jump to content

Kártyajátékok - Aukció

2014. 11. 08. 17:14

Számos olyan kártyajáték létezik, melynek idehaza nincs nagy tábora. Ezek közé tartozik a következő is, melyet rafináltan "aukciónak' hívnak. Ha eddig nem ismerted volna, akkor itt az ideje megismerni.

Ez egy igen érdekes játék, melyet francia kártyával szokás játszani.
Egyszerre 3-6 ember játszhat. A különbség csak annyi, hogy három embernél egy paklival, azon felül pedig már két paklival.

A lapokat két csopotra szedjük, az egyikben a számosok és a jokerek lesznek a másikban pedig a figurás lapok. Az utóbbiakat összekeverjük és az asztal közepére tesszük fejjel lefele.
A számos lapokat is összekevrjük és adunk mnden játékosnak 5-5 darabot. Ezek lesznek a pénz. Minden szám az ezerszeresét jelenti ha pedig megtoljuk egy jokerrel akkor a dupláját éri majd.

A lényeg az, hogy három azonos színű lapot sorban, vagy három azonos képű lapot szerezzünk, illetve vásároljunk. (pl.: pikk bubi, pikk dáma, pikk király – pikk ász, kőr ász, treff ász).

A játék menete: Az egyik játékos felfordít egy lapot a figurásokból, és kezdődhet a licit. A lapot természetesen az szerzi meg, aki a legtöbbet ajánlja. (ha ászt fordít, akkor rajta kívül mindenki húz egy lapot a képes pakliból) Az első tét a fordítóé, azután a tőle jobbra ülő emelheti, vagy lemondhat a lapról, és így tovább. A fordító kiléte is ebben a sorrendben halad tovább.

A cél, hogy összegyűjtsük azt a bizonyos három lapot, illetve hogy vásárlással megakadályozzuk a másikat a lapok összegyűjtésében.

Forrás és fotó: cartamundi.com

Írta: Molnár Adrienn