Jump to content

A világ legbizarabb versenyei V.

2014. 11. 06. 15:13

Cikksorozatunkban olyan furcsa és különleges sportokat mutatunk be, melyek űzéséhez nem csak elszántság kell, hanem némi elvetemültség is. Ezek többségének hazánkban nincs túl sok követője, de aki kedvet érez hozzá, az bátran kipróbálhatja őket, hiszen sporteszköz nagyon ritkán kell hozzájuk.

Guminős úszás: Aki még mindig abban a hitben él, hogy a guminő a magányos ember partnere egy még magányosabb estén, az nagyon téved. Oroszországban pár fiatal úgy döntött, hogy ezt a magányos kedvesét ideje bevonni az élete többi területébe is, például a sportolásba. Ehhez pedig nem más helyszínt választottak, mint az Ob folyó jeges vizét, ahol is rövidtávú úszóversenyeket rendeznek. És, hogy mire kell a barátnő? Hát matracként szolgál a hűs habokban.

Csobbanó verseny: Ki hallott már a Kanadai Nemzeti Bombaugró Bajnokságról? Ha senki, akkor elmondom, hogy ez egy verseny, ahol a legszebb és legnagyobbat csobbanó vízibombát díjazzák. Persze nem csak az ugrást, hanem a ruhát, a bevonuló zenét, azt, hogy a versenyző milyen mozdulatokkal jut el a deszka szélére és persze a csobbanás keltette hullámokat is pontozzák.

Flying fox: A repülő róka nem való az lyedőseknek, mivel komoly próbára teszi az ember gyomrát és tériszonyát is. Ahhoz, hogy kipróbálhasd, szükséged lesz egy kanyonr, lehetőleg olyan 1-2 kilóméter hosszúra, ahol 100 méter magasan kifeszített acélsodronyra. Ezen a pályán egy hámba erősítve indítják el a játékost fejjel előre. A surlódás kicsisége miatt gyakorlatilag pár másodperc alatt elérjük a 160km/h-ás sebességet, mely komoly megterhelés mindenki számára. Szerecsére ezt a sportot már közeli szomszédunknál, Ausztriában kipróbálhatjuk.

Forrás és fotó: glamourous-world.blogspot.hu

Írta: Molnár Adrienn