Jump to content

A világ legbizarabb versenyei III.

2014. 10. 24. 10:55

Ugyan ezek a verseny biztos nem lesznek sose Olimpiai számok, de azért érdekes megfigyelni mennyi új versenyszám jön létre és ezek közül mennyi a szórakoztató vagy a bugyuta.

Csótányverseny: Ennek a nem mindennapi versenyszámnak az őshazája Ausztrália. A versenyzők magukkal viszik a csótányaikat, akiket a rajtjelre egy ponyva közepén engednek el. Az nyer, akinek a versenyzője hamarabb eléré a ponyva szélét.

Feleségcipelés: Ez azon sportágak közé tartozik, melyek meghódították az egész világot. A lényege, hogy a férjnek különböző akadályok sorát kell leküzdenie, miközben a feleségét cipeli. Ez ám az igazi házastársi próba. A világbajnokságot ebből s Finnországban tartják.

Gilisztabűvölés: A csalogatók mindegyke kap egy kis földterületet, melyről egy meghatározott időn belül a legtöbb gilisztát kell előcsalogatni. Ehhez pedig bármilyen eszköz megengedett. Az nyer, aki a legtöbbet tudja előcsalogatni. A rekordot egy 10 éves kislány tartja, akinek 567 girnyót sikerült előbüvölnie.

Szakáll és bajusz bajnokság: Nem csak az Egyesült Államokban, hanem egész Európában nagy népszerűségnek örvendenek a különböző bajusz és szakáll versenyek. A verseny keretein belül a világ legfurcsább bajuszait tekinthetjük meg. Aki akar, az bátran benevezhet akár idén is, most novemberben pedig a legjobb elkezdeni eme testszőr növesztését.

Kő-papír-olló bajnokság: Ezen híres játéknak persze, hogy az egész világon vannak szeretői és az is természetes, hogy versenyeket is rendeznek nekik. A lényeg nem más, mint legyőzni a másikat az ismert szabályok szerint és továbbjutni a következő fordulóba. Minden esetben egy bíró figyeli a versenyt, aki kiszűri az esetleges csalási tényezőket.

Forrás és fotó: magazin.traveltime.hu

Írta: Molnár Adrienn