Jump to content

A világ legbizarabb versenyei II.

2014. 10. 22. 16:03

Előző részünkben már bemutattunk pár bizarr sportágat. Most pedig jöjjön a folytatás, hiszen őrültekből és őrült dolgokból soha nincs hiány.

Struccverseny: Gyakorlatilag egy lóversenyt kell elképzelni csak ló helyett struccokkal. Ez a sportág nagy népszerűségnek örvend Afrikában, ami nem meglepő és az Egyesült Államokban, ami már annál inkább az.

Lapátverseny: Ez kiskorunk téli játékainak egyike, mikor nem volt szánkó. A sport lényege, hogy az ember ráül a lapátra és csúszik lefele egy kijelölt pályán. A versenyzők elérhetik az akár 80km/h-s sebességet is ezeken a vagy hagyományos, vagy módosított lapátokon. Egy ideig versenyszám volt az X Games-en (az extrém sportok olimpiája az USA-ban), de aztán törölték, mert túl veszélyesnek találták.

Fűnyíró derbi: Itt nem a tologatós fűnyíróra kell gondolni, hanem a másik, a ráülős fajtára. Innentől kezdve gyakorlatilag egy derbit kell magunk elé képzelni, ahol ezekkel versenyeznek. Ez a sportág egyre elterjedtebb, a legnépszerűbb az Egyesült Államokban, de lassan meghódítja Angliát és Ausztráliát is.

Telefondobálás: Biztos mindenki volt már úgy vele, hogy szíve szerint elhajította volna a telefonját. Nos igen, erre már sportág is van, melynek lényege, hogy minél messzebbre kell eldobni az idegesítő kis kütyüt. A világ számos pontján rendeznek ilyen versenyeket, de a világbajnokság Finnországban van.

Léggitározás: Hogy ez hogyan lett sportág azt senki ne kérdezze. A legnagyobb verseny belőle 1996-ban volt a finneknél, azóta pedig minden évben rendeznek ilyen versenyt.

Forrás és fotó: tudtad.com

Írta: Molnár Adrienn