Jump to content

Mit együnk edzés után?

2014. 10. 09. 18:15

Az edzés utáni étkezés legalább olyan fontos, mint az edzés előtti. Persze csak akkor, ha nem akarjuk, hogy mindaz, amit előtte tettünk feleslegesnek hasson. Ilyenkor ugyanis a test elfárad, és még inkább igényli a finom és gyors ételeket, de fektessünk bele időt, és ne az első gyroszosnál adjunk neki enni.

Hogy miket is lehet enni egy kiadós edzés után? A legfontosabb a fehérje bevitel, illetve a rostok. Íme, pár példa, mi az, amit szabad:

Csirke barna rizzsel: A csirke alapból jó választás, hiszen tökéletes proteinforrás, a fehér rizs helyett pedig ajánlom a barnát.

Spenót, főtt tojással: A tojás a fehérjék etalonja, a spenót pedig nagy tápértékű és könnyen emészthető.

Tonhalas szendvics: A halfélék alapból jó választások, a kenyér pedig legyen teljes kiőrlésű.

Zabkása: Rostokban, proteinben, szénhidrátban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag tápanyag, sovány tejjel, gyümölccsel fogyasztva ideális. A bajnokok reggelije edzés után is megállja a helyét.

Gyümölcs- és zöldség shake: Ha nincs időnk rendes, szilárd ételt magunkhoz venni, akkor ezt ajánlatos kortyolgatni edzés után. Készüljünk joghurtból vagy sovány tejből.

Humusz: A humusz rendkívül jó szénhidrát és fehérje pótló, ezen kívül húshelyettesítőnek is használható.

Lazac salátával: Mint már említettem a halak tökéletesek ilyen szempontból, így a lazac sem kivétel ez alól, proteint és omega 3 zsírsavat tartalmaz. Ezen kívül jelentős szelén-, magnézium-, foszfor- és B6 vitaminforrás.

Forrás és fotó: mindmegette.hu

Írta: Molnár Adrienn