Jump to content

Így eddz akár az utcán is

2014. 09. 24. 14:00

A street workout egy új edzésfaja, mely Amerikából indult világkörüli útjára. A calisthenics vagyis a szabad testsúlyos edzés egy letisztultabb formája, melyhez bármit használhatsz segédeszközként, amit az utca kínál.

Olyan gyakorlatokat alapul véve, mint a fekvőtámasz vagy a húzódzkodás, az edzés során csak saját testsúlyodat használod fel. Ezt megszínesítve akrobatikus illetve freestyle elemekkel kapod meg a gyakorlatsorokat.
Ezeket alapvető eszközök nélkül is el lehet végezni, mégis jó, ha kéznél van néhány húzódzkodó rúd vagy állványzat, melyek többségét a városban bárhol fellelheted, többek között játszótereken vagy a kifejezetten erre a sportra épített szabadtéri parkokban.

A street workout egyik legnagyobb előnye a többi sportággal szemben, hogy itt nincs szükséged semmi olyanra, amiért fizetni kéne. Nem kell edzőtermi bérletet venned vagy különböző kondi gépekbe fektetni a pénzt, csak kimész a legközelebbi játszótérre és szabadon sportolsz.
Sportolás közben pedig olyan izmokat mozgatsz meg, melyeket más kombinált edzőtermi gyakorlatokkal szinte soha vagy csak alig. A megfelelő gyakorlatok alkalmazásával egy magasabb erőszint, állóképesség és minimális testzsír százalék érhető el. Vagyis fogyni vágyóknak is nyugodtan ajánlható, kortól és nemtől függetlenül.

A gyakorlatok száma a végtelenségig variálható, így garantáltan sose fogod megunni, és ha egyszer belejöttél nagyon fogod élvezni, hogy mikre képes a saját tested.

Forrás és fotó: streetworkout.hu és ashotofadrenalin.net

Írta: Molnár Adrienn