Jump to content

Felszerelés túlélőknek – kovacipőfűző

2014. 09. 05. 16:00

Ha imádsz vadregényes helyeken kirándulni, hegyet mászni vagy éppen szívesen veszel részt tájékozódási futásban, akkor könnyen kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy az éjszakát szándékod ellenére is a szabadban kell töltened. Még súlyosabb a helyzet, ha egy eltévedés vagy bármi hasonló miatt kerülsz bajba. Ilyenkor a tűzrakás életet menthet.

Ezek a speciális cipőfűzők arra vannak tervezve, hogy ha minden kötél szakad, akkor tudjál a legvadabb környezetben is tüzet gyújtani. Ideális választásnak bizonyulnak, ha szívesen barangolsz a vadonban. Azon kívül, hogy szinte elszakíthatatlan cipőfűzőként is helytállnak, mindkét végükben egy 2,5 cm-es kovakapszula van, melyet gumi zár el a nedvességtől. Vészhelyzet esetén csak el kell távolítanod a védőréteget, majd valamilyen acél felülettel, például egy zsebkéssek megfelelő méretű szikrát pattintani ahhoz, hogy abból láng szülessen.

Tökéletes választás a mindennapi kalandokhoz vagy akár akkor is, ha a zombi-apokalipszisre készülsz. Szerintem minden turista és hegymászó felszerelésében jó, ha van egy ilyen. Beszerezhető az Amazonon keresztül 14 dollárért (3380 Ft), ami a soktízezres túrabakancs mellett már szerény költség. Színek tekintetében szimpla fekete és barna a kínálat. Karácsony fele pedig akár az ismerősi köröd „nagy túlélőit” is meglepheted vele.

https://www.youtube.com/watch?v=GWqmMGyUTOE

Forrás: askmen.com

Fotó: rattlestrap.com és odditymall.com

Írta: Ambróz Nóra