Jump to content

Sporty iPhone-ra – találj magadnak sportpajtikat

2014. 08. 30. 14:00

Csapatjátékos vagy de nem találsz senkit, akivel sportolhatnál? Szeretnél sporteseményeket szervezni, de az ismerőseid nem fogékonyak a programokra? Esetleg jó lenne olyan embereket találni, akikhez csatlakozhatsz? A Sporty megoldja.

Vannak olyan sporttevékenységek, amikhez nincs szükséged társaságra. Járhatsz egyedül kondizni, úszni, futni vagy bicajozni, de ezeknél is jobb, ha van kivel megosztani az élményt. Még nagyobb szükséged van sportpajtásokra, ha csapatjátékot szeretnél űzni, azonban ehhez sokszor nehéz megtalálni a megfelelő baráti kört.

Roppant kellemetlen, amikor lemész a sportpályára és a kerítés mellett várod, hátha valaki majd hív focizni, teniszezni vagy kosarazni. Aztán végül felfedezed, hogy mindenkinek megvan a csapata, párja. Az ilyen helyzetek elkerülésében segít a Sporty, az iPhone egyik aplikációja.

Mathias Mikkelsen, a Timely fejlesztőjének új találmánya segíthet, hogy megfelelő sporttevékenyéget találj lakóhelyed közelében. Ha szervező vagy csak fel kell töltened, hogy mi, mikor, hol lesz és várni a csatlakozó játékosokat, míg ha csak be szeretnél ugrani, kereshetsz már kész csoportokat is. Láthatod, hogy milyen események lesznek hozzád közel és mikor kezdődnek, sőt ha szeretnéd, hogy csak a barátaid jöjjenek el, akkor privát tevékenységet is szervezhettek a Sporty-val.

Noha korábban már voltak hasonló kezdeményezések, melyek különböző csapattevékenységek szervezését célozták meg, még nem született a versenyben egy tiszta győztes. Nincs olyan app, ami az automatikus választás lenne, ha sportigényeidről van szó. Mivel az ilyen platformoknak számos felhasználóra van szüksége ahhoz, hogy működőképesek legyenek, ezért lehet, hogy a Sporty sem ér majd sikert.

Néhány alkalmazás igényel Facebook acc-ot a bejelentkezéshez, ez azonban a Sporty-nál nem feltétel, mert nem akarnak egyetlen felhasználót sem elveszteni. Mivel a kör máris az iPhone userekre limitálódott ezért elég szűk, noha az Apple felhasználói általában több, mint boldogok, ha valami könnyen, gyorsan kikerülhet a Facebookjukra is.

A Sporty egyelőre az első verziónál jár, így még kérdéses a Facebookhoz kapcsolás sorsa. Az egyelőre opcionális Facebook mellett, hamarosan Twitter és email lehetőségek is kerülnek az alkalmazásba, sőt az androidos Sporty érkezése is csak idő kérdése.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra