Jump to content

Fuss mindenhova – tippek hosszútávra I.

2014. 08. 28. 14:00

A futás nem csak költségtakarékos, de egészséges és egyszerű sport. Nincs szükséged drága bérletre, túl sok időre, felkészülésre, hogy belevághass, út közben pedig igazi csodákat fedezhetsz fel. Hogyan tedd még produktívabbá mindennapi edzésedet vagy miként kezdj neki a dolognak? A következő trükkök segítenek.

1. Ne hagyd a futást unalomba fulladni. Engedd szabadjára a benned élő parkour-őrültet! Ha szeretnél egy kis kreativitást vinni a hétköznapi, szürke park körüli futásba akkor hagyd a fenébe a köröket. Keress célokat, találj magadnak egy izgalmas helyet. Nehezebb terepen akadályok fölött ugrálva, esetleg komoly parkour közben a testedben minden izmot megmozgathatsz, így hatákonyabb lesz az elvégzett munka és kisebb eséllyel sérülsz meg sima futás közben.

2. Csinálj mást is, ne csak fuss. A futóedzéseket jól ki lehet egészíteni más sportokkal. Például ha jobban szereted a csapatjátékot, mint a magányos harcot, akkor keress egy jó barátot, akivel kosarazhatsz. Ez alatt nem csak a kéz-szem koordinációd javul, de az ugrások erősítik a lábad izmait is, amitől még jobban teljesíthetsz.

3. Végezz gyakorlatokat, melyek saját testsúlyoddal edzenek. Például, ha éppen egy parkban futod a szokásos kardió köreidet, feldobhatod az edzést egy kis erősítéssel egy közeli pad segítségével. Végezz néhány kitörést, felugrást, lépegess fel és le a padról! Ugyanígy használhatod a lépcsőket is, ha szeretnéd, hogy hossztávokra megfelelő izomzatod fejlődjön.

Forrás: askmen.ccom

Fotó: bridgerun.com és bostinno.streetwise.co

Írta: Ambróz Nóra