Jump to content

A szabadság szárnyán – panoráma több száz méter magasan

2014. 07. 24. 09:38

Már az ókori ember is vágyott arra, hogy megtapasztalja a repülés által kínált végtelen szabadság érzését. A modern korban adott a lehetőség, hogy egy repülőgép belsejében valóban az egekbe emelkedjünk, azonban aki ezt anélkül szeretné megtapasztalni, hogy egy hatalmas karosszéria venné körül, annak ajánljuk ezt az új extrémitást.

A szárnyséta alapgondolata a sétarepülésből származott. Sokan szeretnek kisebb gépekkel felemelkedni és elgyönyörködni a tájban, azonban még a legújabb üvegfenekű repülőkön is csak bezárva élvezhetjük a magasságot.

Erre kínál megoldást az új őrület, a szárnyséta, mely 360 fokos látószöggel biztosítja a szabadság elsöprő érzését. Ehhez járul még a többszáz kilométer/órás sebességhez járó menetszél, mely szinte még a bukósisak alatt is képes a hajunkba tépni és a szemüveg ellenére is könnyeket előcsalni.

Noha a dolognak nem titkolt célja, hogy megdobja az adrenalinszintünket, az akció kivitelezésénél nagyon ügyelnek a biztonságra. A repülő felszállása előtt gondosan rögzítik a delikvenst a szárnyon, aki innentől egy rúd mögül kipányvázva figyelheti, ahogy a gép a levegőbe emelkedik.

Az élmény állítólag páratlan, semmihez sem fogható, bár én biztos vagyok benne, hogy landolásnál rekedtre sikítanám magamat, bár ezt úgyse hallaná senki.

Forrás: men.hu

Írta: Ambróz Nóra