Hozzávalók:
- 500 g vadhús (pl. szarvas, őz vagy vaddisznó), darálva
- 1 fej vöröshagyma, finomra aprítva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 evőkanál Worcestershire-szósz
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- Só ízlés szerint
- Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 4 burgerzsemle
- Sajt szeletek (pl. cheddar vagy gouda)
- Saláta és paradicsom szeletek a tálaláshoz
Grillezett zöldségek:
- 1 közepes cukkini, hosszában szeletelve
- 1 piros paprika, negyedekre vágva
- 1 sárga paprika, negyedekre vágva
- 1 lilahagyma, karikákra vágva
- 2 evőkanál olívaolaj
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítése
-
Egy tálban keverd össze a darált vadhúst, a finomra aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a Worcestershire-szószt, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a sót és a frissen őrölt fekete borsot. Alaposan dolgozd össze a hozzávalókat, hogy jól összeálljon a hús.
-
Osztasd fel a húskeveréket 4 egyforma részre, majd formázz belőle pogácsákat vagy hamburgereket.
-
Tedd a vadburgereket a meleg grillrácsra, és süsd mindkét oldalukat kb. 5-7 percig, vagy amíg teljesen átsülnek. Az utolső pár percben helyezz rájuk sajtszeleteket, hogy ráolvadjanak.
-
Közben készítsd el a grillezett zöldségeket. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a sót és a frissen őrölt fekete borsot. Kend be a cukkinit, a paprikát és a lilahagymát ezzel az olajos keverékkel.
-
Helyezd a zöldségeket a forró grillrácsra, és süsd mindkét oldalukat 3-5 percig, vagy amíg enyhén megpuhulnak és szép grillezett csíkok képződnek rajtuk.
-
Ha a vadburger és a grillezett zöldségek készen vannak, halmozd fel a burgerzsemléken a salátát és a paradicsomot. Helyezd rájuk a frissen sült vadburgereket, majd a tetejükre rakj egy adag grillezett zöldséget.
-
Szervírozd azonnal, kínálhatsz hozzá különféle szószokat, mint például BBQ-szósz vagy jalapeno-majonéz.
Reméljük, hogy élvezettel elkészíted és fogyasztod ezt a finom vadburgert a következő kerti sütögetésen!