Jump to content

Az autóápolásról nyáron sem szabad megfeledkezni

2023. 06. 12. 13:01

Egy átlagos személygépjárműnek is rengeteg gondoskodásra van szüksége, pláne, ha azt szeretnénk, hogy mindig a legjobb formában legyen és hosszú távon megőrizze jó állapotát. Ehhez elengedhetetlen az is, hogy mindig az aktuális szezon, évszak elvárásainak megfelelő eszközöket használjuk.

Ezeknek az eszközöknek a beszerzése ma már gyerekjáték: elég csak megnézni az autofestekszeged.hu nyári termékeit, és máris elkezdhetjük a böngészést. Persze felmerülhet a kérdés, hogy egyáltalán mi az, amit nyáron mindenképpen alkalmazni kell? Leginkább három termékre érdemes fókuszálni: klímatisztító, nyári szélvédőmosó és a napellenző.

A napellenző ezek közül a legegyszerűbb eszköz, aminek a működése egyértelmű. A fő célja az, hogy a nyári hőségben a belső tér ne melegedjen fel akár 50-60 fokosra is. Különösen fontos ez, ha például munkába megyünk és amikor hazaindulunk, ne a hatalmas forróságban kelljen elindulni vagy hosszú perceket azzal tölteni, hogy az autó megfelelően kiszellőzzön és elviselhető legyen a hőmérséklet. Mivel egyre forróbbak a nyarak, ez azt is jelenti, hogy már a belső térben lévő tárgyakra, üléshuzatokra is veszélyt jelentenek a káros napsugarak. Egy napellenző ez ellen is védelmet tud nyújtani.

A nyári szélvédőmosó ránézésre nem sok különbséget mutat a téli vagy univerzális változatokhoz képest. Ahogy a neve is utal rá, kifejezetten a nagy hőséghez fejlesztették ki őket, valamint a meleg évszakban jellemző időjárási körülményekhez. A segítségével könnyebben szedhetőek le a rovarmaradványok, a futó, nyári viharok után maradt nyomokat is jobban kezeli, szinte kihagyhatatlan ebben az évszakban.

A klímára kiemelten oda kell figyelni

A hatalmas, akár 40 fokos melegben a klíma teszi egyáltalán elviselhetővé az autózást. A megfelelő működéséhez elengedhetetlen az, hogy mindig tökéletes állapotban legyen. Ehhez klímatisztítóra van szükség, amit könnyedén beszerezhetünk manapság. Ezzel az egész berendezés élettartama meghosszabbítható, eltünteti a szennyeződéseket, és ami szintén nagyon pozitív: a kellemetlen szagok is megszűnnek.

Egészségügyi szempontból is nagyon fontos, hogy a klímát rendszeresen karbantartsuk, mivel így az allergiás reakciók kialakulása és gyakorisága is szinte a nullára csökkenthető, valamint a légúti megbetegedések is eltűnnek.

Nem mindegy, hol vásárolunk
Mivel ezen termékek többsége az autó állapotáért és az utasok egészségéért is felel, így érdemes kétszer meggondolni, hol vásárolunk. Mindenképpen kerüljük el a kétes háttérrel rendelkező távol-keleti webáruházakat, amelyek olcsó megoldást ígérnek, de sokkal nagyobb árat fizethetünk érte hosszú távon, akár az egész klímaberendezés is tönkremehet. Válasszuk inkább a hazai webshopokat, ahol garantáltan a legjobb nyári termékekkel fogunk találkozni - írja cikkében az iotzona.hu.

(Forrás: azokosotthon.co.hu;menandstyle.co.hu;iotzona.hu | Kép: pixabay.com)