Jump to content

Stílus és siker

2021. 08. 28. 17:43

Minden sikeres embernek más volt az, ami elindította az úton. Más szokások segítik hozzá a sikeres mindennapokhoz, máshogy szemlélik az életet. A kitűzött céljaid, a fontos mérföldkövek az életedben az év vége közeledtével egyre fontosabbnak tűnhetnek. Megvalósítottál valamit a terveidből? Elérted azt, amit januárban eldöntöttél? Nem számít. Tudod miért? Mert holnap újrakezdheted.

Tudjuk, hogy nem farsang lesz hanem Halloween, és azt is, hogy a sikeres ember nem túl ijesztő öltözék. Nem is ezért kapod ezt a tanácsot, hanem azért, mert ha sikeres emberként jelensz meg, mások szemében is annak fogsz tűnni, vagy minimum olyannak aki erre törekszik. Hitelesnek tűnsz, és első benyomásnak ez teljesen megfelel. Az egyetlen dolog amit az emberek biztos, hogy nem felejtenek el, az az, hogy milyen érzést váltottál ki belőlük. Persze nem minden az öltözék, hanem körbe is kell venned magad olyan emberekkel, akik azt sugallják, hogy egy sikeres társaság tagja vagy. Szabó Péter motivációs előadó szokta mondani:

“A hozzád legközelebb álló 5 ember átlaga vagy”

Mennyire igaza van!

Légy kedves, légy jófej!

Kedvesnek nem születni kell, hanem azzá válni. Milyen kevés van, nem? Hát legyél te az a környezetedben, aki megmutatja, merre van a helyes irány jómodorból! Egy mosoly, egy kedves mondat, egy dicséret, és máris előremozdítottad a közvetlen környezeted, egy szebb jövő, de minimum szebb nap felé. Azon felül pedig egy nőt megdicsérni kifejezetten férfias tulajdonság, és nem feltétlen fog ettől udvarlásnak tűnni.

A siker felejthetetlen!

Ha egyszer megtapasztalsz egy olyan életmódot, amire azt mondod, hogy “ez igen, összejönnek a dolgok, bejött az élet, jól halad az életem”, akkor máris beszippant. Mint valami függőség, automatikusan a jobbra és a többre hajtasz, mert te leszel az a fajta fickó, aki nem elégszik meg a kevéssel, sőt, a kevesebbel sem. Hatással leszel mindenre és mindenkire. Sőt, még ha nem is érzed, lehet, hogy még egy kicsit a világra is. Mint egy láncreakció, olyan ez.

Néha állj meg!

Gondolkozz el, hogy tényleg ez a te utad? Tényleg ezt szeretnéd? Áldozatokkal jár az odavezető út. Bármilyen sikerre is törekszel, bizonyára hajtással jár, mert csak azok érhetnek csúcsra, akik fogukat összeszorítva, mennek és mennek. Márpedig ez fárasztó és pörgős. Ezért állj meg néha pár percre. Szánd rá az időt, hogy leülsz, és csendben elgondolkozol azon, hogyan tovább. Az elégedettség és a megelégedés nem ugyanaz, ezt sose feledd!

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)