Jump to content

Ne hanyagoljuk el a férfi bőrápolást

2021. 07. 17. 11:33

Messze nem olyan kellemetlen, mint a híres-hírhedt reklámban a női téma, valahol mégis egy hasonló, kényelmetlen hangulat lengi körül. Most szólunk, hogy se nem kínos, se nem bonyolult a férfi arcápolás.

 

Valamiért még mindig az él a magyar köztudatban, hogy ciki, ha egy férfi kenegeti a bőrét, ápolja az arcát, neadjisten a ráncaival is törődik. A férfiatlanság jeleként tekintenek rá, és akkor még óvatosan fogalmaztam. Pedig mennyire nem az!

Ha az elfogadottság alacsony is, a tevékenység egyre elterjedtebb, a fickók igenis foglalkoznak a testük, az arcbőrük ápolásával. Kell is, meg egyébként miért is lenne más, mint a nőknél, nekünk is lehet száraz, vagy túlzottan zsíros a bőrünk, netán csak simán igény van arra, hogy puhább és szebb legyen. Ne elégedjünk már meg a szappanos arcmosással, a borotválkozással valami habbal, meg hogy löttyintünk rá valami arcszeszt, oszt jóvanaz.

Miért lenne más, mint egy nőnél?

Annyiban persze mégis eltér, hogy – megannyi más mellett – a férfiak arcbőre különbözik a nőkétől: igen, vastagabb is, de nem úgy, emellett nekünk nagyobb zsírsejteket és verejtékmirigyeket tartalmaz, több faggyút termel. Ezért hiába nem sminkeljük magukat (de persze olyan is van), az arc hatásos tisztítása – a pórusok épségéért – legalább annyira fontos, mint a nőknél.

Ettől még nemcsak a tisztításra meg a borotválkozásra kell figyelni, hanem igenis fontos hidratálni, vagy akár leápolni a megfáradt szemkörnyéket, mérsékelni az olajos csillogást, vagy akár eltüntetni a pattanásokat.

Bonyolult és macerás? Közel sem! Egyszerűbb, mint hinnéd

A legtöbb férfi nem tesz bele időt, hogy utánajárjon, mit hol találhat, mi kellhet, a csaja vesz neki valamit, aztán azzal elvan pár hónapig. Meg a választék tényleg olyan ütemben bővül, hogy csak győzzük követni. Ebben például elég nagy segítség, hogy a dm-ben egy sorban van minden férfiaknak való termék, onnantól meg már csak olvasni kell.

Személyes tapasztalat, hogy ha már rászánja magát az ember, hajlamos elveszni a részletekben, meg követni az „olcsó húsnak híg a leve” elvet. Így aztán, ha már vesz egy arckrémet, akkor az legyen jó drága, az biztosan sokkal többet tud. Elárulom, én már bő évtizede használok ilyeneket – pedig nem annyira rég léptem be a négyikszesek klubjába –, van tapasztalatom a termékekben: az ár-érték arány gyakran vágott pofán. Szóval a több nulla és az elhíresült név nem áll egyenes arányban a minőséggel, akadnak saját márkás termékek, amik messze lepipálják a jóval borsosabb árút.

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)