Jump to content

A siker ára

2021. 06. 07. 21:11

Az energiád véges, és neked kell eldöntened mire “pazarlod.” Sőt, eláruljuk, az időd is véges, a motivációdról nem is beszélve. Le tudsz mondani az esti buliról a jövődért cserébe? Le tudsz mondani a szombati TV előtt döglésről a jövődért cserébe?

#1 A járatlan út…

“Járt utat a járatlanért el ne hagyj…” – ez a vesztesek taktikája. Ha szeretnél új dolgokba kezdeni, hát tedd meg. A legelső lépés a saját félelmeidet legyűrni, és számba venni azt, hogy semmire sincs 100% -os garancia. Nem akarunk áltatni téged, egyszerűen kalkulálj a veszteséggel.

#2 Az érzéseidnek hihetsz!

Persze van olyan, hogy jobb ha felülkerekedsz, de minden érzés benned jelez valamit, amire igenis oda kell figyelned. A félelem azt jelzi, mivel törődsz igazán, a közömbösség pedig tükröt tart neked, és elárulja, miből volt elég. Figyelj ezekre!

#3 A problémáid léteznek, ne áltasd magad!

A motivációs trénerek persze megmagyarázzák neked, hogy mi a probléma definíciója, és valójában neked olyanok nincsenek is. A rossz szokásaiddal törődnöd kell és kiiktatni őket, az ellenségeidnek bocsáss meg, és legyél végre őszinte magaddal. Ne söpörd a problémákat a szőnyeg alá, és ne dugd homokba a fejed.

#4 Hiába kerülgeted, ott van az!

Nem kerülheted ki állandóan a szar dolgokat. Szembe kell nézni velük és megoldani. Igen, tényleg nagyon sablonosan hangzik. Nem járkálhatsz lábujjhegyen egész életedben!

#5 Vannak rossz szokásaid? Mindenkinek vannak!

Ezen nem kell fennakadni. Nem kell állandó önmarcangolásba kezdened ha valami nem sikerül, vagy elhibázol valamit, esetleg elcseszed az időt valami baromsággal. Az, ha állandóan rosszul érzed magad a saját elvárásaid miatt, kicsit sem segít rajtad, sőt… Majd holnap jobb leszel! Az életmódváltás nem a tökéletesség eléréséről szól, hanem a kiegyensúlyozottabb, egészségesebb, sikeresebb élet felé vezető utat kövezi ki elszántsággal. Sőt, maga az út az igazi élvezet!

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)