Jump to content

Szlovénia is nyitogat

2021. 05. 09. 09:31

Szlovéniában hétfőtől az egész ország területén kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei – közölte a helyi sajtó szombaton a kormány legújabb rendeletére hivatkozva.

A nyitás feltétele, hogy az alkalmazottak és a vendégek átestek a koronavírus-fertőzésen, vagy felvették valamelyik oltást, és ezt igazolni is tudják, illetve rendelkeznek PCR- vagy antigéngyorsteszttel.

Kinyithatnak a szállodák is, a hatvan szobásnál nagyobb hotelek a kapacitásaik több mint a felét, míg az ennél kisebbek legfeljebb a felét kínálhatják fel. A szlovén sajtó arról írt, hogy az idegenfogalom nyitása mellett leginkább Zdravko Počivalšek gazdasági miniszter állt ki, mert a szektor részéről egyre nagyobb a nyomás a kormányra. Ez a gazdasági ágazat szenvedte el a hosszan tartó lezárások miatt a legnagyobb károkat, és a fennmaradásért küzd.

Közeli szomszédaink közül a csehek sürgetik az oltási igazolványt a turizmus fellendítéséért, Montenegró pedig teljes koronavírus-ellátással próbálja csábítani a turistákat.

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)