Jump to content

Mi az a bétásodás?

2021. 04. 21. 12:50

Az viszont igaz, ha ez kevés, akkor megrántjuk a vállunkat és megyünk tovább. Hát így tűnnek el az igazi férfiak a radarról.

Bétásodással már többször foglalkoztunk, alapjában véve a férfi „háziasodásáról”, papuccsá válásáról, családapává „nemesedéséről” van szó. A folyamat előrehaladtával egyre boldogtalanabb, követelőzőbb feleség, egyre kevesebb szex az eredmény, végstádiumában pedig megcsalás és válás következik.

A folyamat kapcsán két fontos megállapítást már felvezetésként tennünk kell. Egyrészt ha az adott nővel már elkezdődött, a bétásítási folyamat megállíthatatlan. Másik részről szükségszerű felismerni, hogy a befogott férfi bétásítására történő törekvés minden nőre jellemző, ösztönös késztetés, akaratlan viselkedési forma.

Noha a folyamat nem állítható meg, minden kapcsolatban vannak kritikus fordulópontok amelyek kimenetele függvényében lassíthatják vagy gyorsíthatják a hanyatlást, a görbén való lecsúszást.

A kritikus pontok, amelyek az ábrán is láthatóak, a következőek:

 

1,  Megállapodás a kizárólagosságról

Ettől a ponttól kezdődik az egyre gyorsuló lecsúszás. A szexcentrikus idők végpontja, a gyermekvállaló béta mentalitás kondicionálásának a kezdete. Ekkor érnek véget a szexben való dúskálás napjai, hetei, nagyon-nagyon ritkán hónapjai. A múlté lesz az időszak amikor a nőd folyamatosan kedveskedett, te voltál a központban és érezted hogy mindent megtenne érted.

Ha ennél a pontnál elutasítod a nőd exkluzivitási igényeit, két kimenet lehetséges. Ritkább esetben véget vet a kapcsolatnak, gyakoribb esetben viszont a szexcetrikus időszak elnyújtható ha nem kényelmesedünk el és továbbra is vadászunk más nőkre (a legtöbb férfi viszont hajlamos ellustulni).

Mindamellett minél több időt töltesz a nőddel, annál inkább módosul a viselkedésed mindaddig, amíg elkezded színlelni a kizárólagosságot illetve amíg a belefeccölt idő révén, feltételezve a kizárólagos (és jól működő) kapcsolatot, a nőd kondicionálásával visszakényszerít a folyamatba (lassú víz partot mos).

Bármennyire is igyekeznéd késleltetni a történéseket, elegendő időt a nőddel töltve eljön az a pillanat amikor „nyílt” beszélgetést kezdeményezve színvallásra kényszerít, kenyértörésre viszi a dolgot.

2, A nő megjelöli a területét

Ez az a pont, ahol a nő elkezd dolgokat „elhagyni” a lakásodban, szobádban. Fogkefe, saját tusfürdő, ruhadarabok, ékszerek stb. mind-mind a terület „komfortosítását”,  „belakását” és kisajátítását szolgálják. Itt kezd a „tiédből” a „miénk” lenni. Meglehet hogy szex közben is megharapva vagy megkarmolva megjelöl és elkezdi befolyásolni, kontrollálni a más nőkkel való kapcsolataidat is (később a családod, munkatársaid és barátaid következnek).

Noha ezek a kísérletek cukinak és imádnivalónak tűnhetnek (férfiként így vagyunk programozva) egyetlen célt szolgálnak, azt hogy véglegesen a bétásítási folyamathoz láncoljanak. A nő kisajátítja az élettered és rámászik a világgal fenntartott kapcsolataidra is.

Ebben a fázisban nekiállhatsz, folytathatod a flörtjeidet más nőkkel, ami csak ritkán vezet a kapcsolat nő általi azonnali befejezéséhez. Valószínűbb hogy a folyamat lelassul, elkezdődnek a drámázások, a fejfájdítóan értelmetlen viták. Disznó és gazember lesz belőled, pláne a barátnők áldásos, nőd vélekedéseit megerősítő tevékenységének köszönhetően (ebben a nők vállt vállnak vetve mindig kiállnak egymásért, megerősítve egymás bétásítási tevékenykedését).

E szakasz minél hosszabb elhúzásához a férfi részéről sok türelemre és érzelmi ellenálló képességre van szükség.

3, A szex első sikeres elutasítása

Minden kapcsolatban eljön az a pillanat amikor a nőd rájön, hogy rövid pórázon tud tartani úgy is hogy nem halmoz el kedvességgel és szexszel. Már beköltözött az életedbe, kontrollálja a más személyekhez való viszonyaidat, meglehet már a jövedelmed egy jórészét is ő osztja be (ide menjünk, azt vegyünk, amazt csináljunk stb.), sőt a viselkedésedet és mindennapi reakcióidat is részben meg tudta változtatni.

Sok tekintetben ez a vég kezdete. Mindeddig az volt a megállapodás, hogy te nyújtod a kapcsolatot és nem fekszel le mással, míg ő teljes hozzáférést nyújt neked a testét illetően. Ha sikeresen, következmények nélkül fel tudja rúgni a kettőtök közötti megállapodást, azaz anélkül hogy véget vetnél a kapcsolatnak, a szex megvonása hatalomgyakorlási eszközzé válik. Míg az elején nőd „valós” okokat szolgáltat (fáj a feje, fáradt – érdekesmód korábban ezek nem számítottak) a szex megtagadása kapcsán, a későbbiekben már pusztán csak az érzelmi manipuláció eszközévé válik, hiszen egyértelmű lesz hogy az ágybeli örömök megvonásával hatni lehet rád. Eddigre nyilván számos más okod is lesz, hogy vele maradj (sokat „beletettél” már a kapcsolatba, azaz van komoly érzelmi „beruházás”, lehet közös gyerek esetleg tulajdon) noha a testiség megritkulása és elmaradása bizonnyal fájón érint.

Ennél a pontnál is megkövetelheted a szexet, hogy minden esetben legyen amikor csak szeretnéd. Ez ritkán vezet azonnali szakításhoz, de mégha meg is kapod amit akarsz (kegyelmi szakasz), a felismerés bizonyos lesz, hogy ezzel az eszközzel igencsak lehet hatni rád. Persze a legnyomatékosabb kívánalmad ellenére is nemet mondhat, hivatkozva akár a manapság divatos kapcsolati erőszakra is, de egyéb okokat is kitalálva és elfogadtatva veled, hogy miért is helyénvaló „bizonyos esetekben” nemet mondani. Ez végső soron új feltételekkel bővíti, írja át az eredeti szerződéseteket, olyasmikkel, ami neked hátrányos, a nődet viszont mentesíti a kötelezettségei alól.

 

4, Tiszteletlenül viselkedik veled

A végső stádium, ez a kapcsolatok áttétes tüdőrák-szintje és körülbelül annyira is kell komolyan venni. A görbén látható hogy a kapcsolaton belüli hatalomgyakorlás képessége itt csúszik ki teljesen a férfiúi kezekből és bekövetkeznek az igazán rossz idők. Innentől kezdve a nőd az alapvető udvariasságokat is hanyagolja, elkezdesz rácsodálkozni, hogy ki ez itt melletted, hogyan változhatott meg ennyire. Egyre kevésbé érdekled, a maradék szex és intimitás is eltűnik, a közös programok helyett egyre többet szervez a barátaival (és a „barátaival”). Látszólag ok nélküli vitákat kezdeményez hogy érzelmileg kikészítsen, megvetően, lekezelően, gyerekként nyilatkozik rólad mások előtt (akár a te jelenlétedben), semmi sem tölti el elégedettséggel és egyre kevésbé lehet bármivel is boldoggá tenni stb. Gyakorlatilag mindazon dolgot megtapasztalhatod, amivel a rossz házasságot le szokták írni. Eddigi viselkedésével csak a kapcsolatot kezdte ki, most már alapvető férfiasságodat kérdőjelezi meg, teszi próbára.

Ekkor leszel véglegesen tutyi-mutyi, lúzer, tesze-tosza, élhetetlen, valaki akihez nem is érti hogyan mehetett hozzá, hogyan gondolhatta komolyan. A szemében teljesen megváltoztál (pedig ugyanolyan vagy) és készen áll hogy lecseréljen egy másikra (valójában olyanra mint amilyen te voltál a kapcsolatotok kezdetén vagy egy nálad is jobbra). Amint megtalálja az új bétásítandó áldozatát és a fogása is biztos lesz rajta, szívfájdalom nélkül eldob és számító módon próbál magával vinni minél többet abból ami a „tiétek” volt (házat, pénzt, gyereket).

Ahogy az áttétes tüdőrákból, úgy ebből is csak egy kisebb csoda menthet meg, a folyamatot visszafordítani szinte lehetetlen, jobban teszed ha más nőt keresel, akivel elkezdheted a bétásítási folyamatot a legelejétől.

(Forrás: ferfihang.hu / kép: pexels.com)