Jump to content

Sétálj pihenés helyett

2021. 04. 11. 20:54

Egy átlagos férfi, akinek a fittség és némi pluszkiló leadása a fontos, illetve izomépítésbe fogott, semmi szüksége az eltunyulós regenerációra. Ha nem testépítő akarsz lenni és barnítókrémmel a bőrödön feszengeni egy színpadon, kínosan kevés csillogó alsóban, akkor a pihenőnapokat hagyd ki, és mindennap tegyél valamit a saját érdekedben.

Nyilvánvalóan rohadt nehéz egy erős edzés utáni nap rávenni magad némi sétára is, azonban nagyon javasolt.

Miért?

Azért, mert pihenőnapokon lelassul az endorfin termelés és az anyagcsere is. Az izmaid akkor tudják eldolgozni a felgyülemlett tejsavat és salakanyagot, ha másnap is megmozgatod őket, nyilván mérsékeltebb formában. Kocogás, séta, mérsékelt tekerés például abszolút hatékony. A profi kerékpárversenyzők pihenőnapokon is tekernek, persze egyáltalán nem versenytempóban. Ráadásul tanulmányok igazolták, hogy a szervezeted sokkal gyorsabban regenerálódik akkor, ha megmozgatod a tested.

A legjobb módszer az, ha váltogatod a konditermi edzést az egyéb mozgásformával. Például ha hétfőn keményen edzettél, kedden rápihenésképp menj el egy laza futásra. Szerdán aztán újra mehetsz kondizni, csütörtökön pedig tekerhetsz egyet a városban pihenésképp. Kevés jobb módszer létezik ennél.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)