Jump to content

A sikeres gondolkodás

2021. 04. 11. 20:53

Mi a siker és hogyan lehetséges elérni? Először is jó volna tudatosítani, mi az pontosan amitől sikeresnek érzheted magad. Pénz? Tökéletes magánélet? Megvalósított, előremutató célok? 

 

SMART célokat, az irreális elvárások helyett!

Ha nincs egy konkrét cél, akkor cseszheted. De ha már van valami elképzelés, akkor vizsgáld meg, lehetséges-e valahogyan. Henry Ford is azt mondta: „Semmi sem lehet különösen nehéz, ha kis lépésekre osztod.”

Álmodozás helyett inkább cselekedj!

A sikerért meg kell harcolni, és ezt az emberek hajlamosak gyorsan elfelejteni, Ha nem a te sikereidet éled, azokat úgysem becsülöd meg.

Elfoglaltság vagy produktivitás?

Ha még magadra sincs időd, akkor valószínű te egy illúzióban élsz. Tepersz, hajtasz, közben elszalad melletted az ÉLET! Ha elfelejted a házassági évfordulót, előre leszervezett családi rendezvényt, vagy bármi mást ami szorosabbra fűzhetné a kapcsolatot azokkal az emberekkel akiknek a legfontosabbnak kéne lenniük az életben, lassíts le.

A tökéletes is lehet csak jó, és a jóból is válhat tökéletes

Halogatni egy fontos lépést csak azért mert még nem tökéletes minden körülötte, mindössze időhúzás. Persze oké, hogy megnyugtatod magad ezzel, de ebből eredmény még nem lesz. El lehet indulni, ki lehet próbálni, és az idő haladtával tökéletesedik majd. 

Komfortzóna? Ugyan már!

A váratlan eseményekre amúgy sem lehetséges felkészülni a komfortzónába burkolózva. A lehetőségek sem akkor jönnek mikor 100% elégedettek vagyunk magunkkal, vagy a biztonság a maximumon van. El kell hagynod olykor a komfortzónád, mikor jön a lehetőség, mert az nem áll meg, hanem megy is tovább.

Nem biztos, hogy mindig a bonyolult megoldások a jók.

“Az egyszerűség a kifinomultság csúcsa” – mondta Leonardo da Vinci. Igaza is volt.

A kudarc és a bukás nem egyenlő. Előbbiből tanulhatsz!

A kudarc nem bukás. A kudarc egy újabb esélyt tanulni. Mind hibázunk, az emberi mivoltunk velejárója. “Csak az nem hibázik, aki nem is dolgozik” szokták mondani, és ezzel is nagyon egyet tudunk érteni. Persze ahhoz, hogy az apróbb hasalásokat, kisebb kudarcokat hasznunkra fordítsuk, kell egyfajta pozitív életszemlélet, amit most már nagyon sokan “tanítanak”.

A negatív társaság lehúz, a pozitív barátok felemelnek

Nagyon válogasd meg kikkel alkotsz egy közösséget. A negatív embereket kerüld el, lehúznak, fröcsögnek, más dolguk sincs, minthogy másokat hibáztassanak saját elcseszett hibáikért. A pozitív emberekkel való társalgás pedig akaratlanul is elönt téged pozitív energiákkal, lendülettel, és elképesztően motiváló tud lenni.

A kiégés végzetes, keresd meg az egyensúlyt

Ha nem ismered fel mikor van szükséged egy kis kikapcsolódásra a barátokkal, családoddal, akár pár napra is, akkor totális káosszá alakul az életed, és a kiégést kockáztatod meg. Ne hajtsd magad túl a mentális egészséged, és a kapcsolataid kárára, mert egyszerűen nem éri meg. Találd meg a tökéletes egyensúlyt a munka és magánélet között.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)