Jump to content

Az önértékelésed egy randin

2021. 03. 23. 11:08

Ha az ember nem elég céltudatosan használja az online társkeresőket, appokat, azok negatív hatással lehetnek az önértékelésére, ami aztán visszahat a további társkeresési folyamatra, így egy negatív spirálba kényszerítve a felhasználót.

Egy offline közösség vezetőjeként a hozzánk csatlakozók nem érintettek közvetlenül az online társkeresés nehézségei által, de vannak olyan tagjaink, akik a személyes ismerkedés mellett online szolgáltatásra is regisztrálnak, vagy korábbi tapasztalataikról mesélnek. Az ő beszámolóik alapján kirajzolódik öt terület, ahol a tudatosság segíthet elkerülni az időhúzást, és az önértékelés sérülését.

Az online társkeresést az ember valamiféle versenyhelyzetnek éli meg, és mivel nem látja a többiek eredményeit és kudarcait, önmagát hamar vesztesnek könyveli el, ha belátható időn belül nem találja meg a párját. Szintén rosszat tesz az önmagunkról alkotott véleményünknek, ha folyton olyan emberek keresnek meg minket ezeken a fórumokon, akiket valami alapján jóval értéktelenebbeknek tartunk önmagunknál. Tényleg csak ennyit érek? Tényleg ilyen kevésnek látnak mások? – teheti fel a kérdést magának a gyanútlan társkereső.

1.) Tudd, hogy mit akarsz, hogy mire vagy képes, és ne hagyd, hogy leharcoljanak azok, akik mást keresnek!

Döntsd el, hogy milyen jellegű kapcsolatra vágysz, amire épp most képes is vagy! Amikor ez megvan, tartsd magad ehhez! Ha folyton esélyt adsz olyanoknak, akik egyértelműen jelezték, hogy mást keresnek, mint te, akkor csak az idődet húzod, és felesleges konfliktusokba bonyolódhatsz. Ha nyilvánvaló jelek utalnak, hogy az illető nem az, amit keresel, akkor ne azzal törődj, hogy mióta nem volt már randid, hanem azt tartsd szem előtt, hogy ne is legyen olyan, ami nem méltó hozzád, vagy amiből seggfejként jössz ki.

2.) Hallgass a megérzésedre!

Ha úgy érzed, hogy a valakinek a sztorijában, adataiban, lelkiállapotában valami nem kerek, akkor lépj tovább! A megérzéseid sokkal gyakrabban helyesek, mint félrevezetők. Ha már az elején rossz érzésed van a másikkal kapcsolatban, ez legalább az első randiig meg is fog maradni, és ha más nem, akkor ez fogja zátonyra vinni a kezdődő ismeretséget.

3.) Tudd, hogy mennyit érsz!

Készülj fel rá, hogy olyanok is megkeresnek, akik mélyen a te szinted alatt vannak. Tudd, hogy ez nem téged minősít! Sokan képtelenek magukat reálisan elhelyezni a párkapcsolati kereslet-kínálat bonyolult rendszerében. Ha nagyon gyakori, hogy másnak néznek, mint akinek te tartod magad, ellenőrizd, hogy a bemutatkozó oldalad és a fotóid nem adnak-e lehetőséget félreértésre!

4.) Ne pazarolj időt arra, aki nem akar találkozni!

Ha valaki 2-3 levélváltás/4-8 tinderes rövid üzenetváltás, plusz 1 telefonhívás után nem kész találkozni veled, azt vagy nem érdekled eléggé, vagy nem kész személyesen ismerkedni. Ez nem kudarc, épp ellenkezőleg, ez a gyors és sikeres szűrés eredménye. Visszafele is igaz, ha valaki nem keltette fel eléggé az érdeklődésed, ahhoz, hogy találkozz vele, akkor felesleges további időt pazarolnod üzengetésre.

5.) Ne légy kényszeres!

Ha elfáradtál, és kezded úgy látni, hogy minden nővel komoly baj van, akkor túltoltad. Ha hetente több mint 4-5 órádat emészti fel az online társkeresők használata, és ebből nem születik egy használható randi sem, gondold át, nem lenne-e jobb személyes kapcsolatokat (is) keresni! Magad ellen dolgozol, ha minden erődet az online kutatásba ölöd, és közben elszoksz a spontán ismerkedéstől. Keress olyan közösségeket és helyeket, ahol alkalmad van személyes beszélgetéseket kezdeményezni!

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)