Jump to content

Erre figyeljetek ha összebútoroztok

2021. 03. 06. 11:09

Kompromisszum, vita, nézeteltérések, “az ott ronda!”, “melyik exedtől van ez?” illetve “nem ott a helye”, ésatöbbi. Bagatell példák, mégis előfordulnak az új pároknál. Lássuk az összeköltözés 3+1 pontos bibliáját.

Egy legénylakás nincs felkészülve egy nő ruhatárára!

Ez alap, és igazából lehetetlen is. Egy nőnek iszonyat mennyiségű ruhája van általában, és mivel nagyon sok van, mindent évente csak egyszer vesz fel. Most pedig elnézést kérünk a ritka kivételektől, de a sztereotípiáknak mindig van alapjuk. Szóval mindenképp növelned kell a ruhásszekrény tárolókapacitását, és nem csak a hölgynek kell szanálnia a cuccai között, hanem NEKED IS! Egészen biztos lehetsz benne, hogy van egy rakat felesleges kacatod. Bútorvásárlás előtt mindenképp gondolj olyan pofonegyszerű tárolási lehetőségekre, mint a fogas, a ládák, és egyéb kis helyre is berakható ám jelentős ruhakapacitást is bíró tárolóhelyek.

Díszes, színes, nőies, családias apróságok itt-ott!

Nyugi, majd megszokod, hogy Valentin-napon szívecskés párna jelenik meg a kanapén, húsvétkor pedig nyuszis terítő az étkezőasztalon. Nehéz menet lesz megszokni, hogy a férfias, minimalista, maszkulin otthonod bizonyos részei egészen családiassá válnak majd. A fürdőszobában pedig gyorsan eltűnik majd az ezeregy sminkes cucc között az arcszeszed. Ez van, meg kell keresned minden alkalommal. De pánikra semmi ok!

A hálószoba az egyik legkényesebb kérdés!

Bent legyen a TV vagy a nappaliban? Hol legyen a gardrób? Milyen ágyat és matracot válasszunk? Mind-mind közös konszenzus kérdése. Nem dönthet senki a másik felett, mert gondoljunk csak bele, hogy meddig fenntartható egy olyan kapcsolat, ahol az egyik fél akarata mindig érvényesül, a másik pedig rendesen még aludni sem bír. A háló egyébként is egy szentély, a legfontosabb annak a legpihentetőbb berendezése, és a szakemberek szerint sincs jó helyen a szobában a TV, úgyhogy mi mindenképp azt javasoljuk, hogy a nappaliban próbáljatok egy megfelelő helyet keresni neki.

Beszélgessetek!

Ez a +1 és legfontosabb amit mindenképp érdemes észben tartanod. Beszéljétek meg mindenek előtt az elképzelést, dumáljátok át azokat a színeket amiknek dominálnia kell a lakásban szerintetek, illetve magáról a stílusról is érdemes szót ejteni. Az ad-hoc jellegű lakásberendezés feszültségekhez és csalódottsághoz fog vezetni, amire később akár a kapcsolatotok is rámehet. Sokat segít a tervezésben némi inspiráció.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)