Jump to content

Nem is olyan rosszak a randiappok

2021. 01. 02. 14:07

The Sun szemlézte a Genfi Egyetem tanulmányát, melynek legfőbb megállapítása egy csapásra keresztülhúzza azt a kitételt, hogy a legnépszerűbb mobilos randiappokon mindenki csak a könnyű szexre utazik.

A Tinder sokáig viselte magán a skarlát betűt, mint egy olyan alkalmazás, amit az ember arra használ, hogy egyéjszakás kalandokat hajtson fel a vécén ülve, de nagyon úgy tűnik, hogy ezek az idők örökre elmúltak.

A svájci kutatás vezetője, Dr. Gina Potarca elmondta, hogy az elmúlt években gyökeresen átalakult, ahogy az emberek a párjukat keresik, és ezt a 3235 pár részvételével elvégzett kutatás is alátámasztja.

A tanulmány szerint ugyanis azok a párok, melyek valamelyik mobilos társkeresőn jöttek össze, jellemzően a hosszú párkapcsolat céljából regisztráltak az adott platformra.

Ezeknél a pároknál a gyerekvállalási hajlandóság és az elégedettség is nagyobb volt, mint azoknál, akik hagyományos módon találtak egymásra.

A tanulmány rávilágított egy másik dologra is, ami a Tindernek és társainak köszönhető: több a távkapcsolat és diverzifikáltabbak a párok, ami végső soron elősegíti a kultúrális sokszínűséget.

(Forrás: player.hu / fotó: pexels.com)