Jump to content

Így zárd le az évet

2020. 12. 22. 11:15

Sokan azt gondolják egy évet előre megtervezni baromság, úgysem jön be, tuti bukta, és különben sincs semmi értelme mert semmi nem úgy zajlik, mindig közbejön valami. Nincs igazuk!

 

A Forbes legutóbbi hírlevelében a főszerkesztő, Galambos Márton írt arról, hogy ő is használja a YearCompass évkezdő füzetét, ezért lecsekkoltuk mi is. Azt kell mondjuk, hogy ennél érthetőbbet és egyszerűbbet nem nagyon találni, remek módja annak, hogy a két év határán lezárd a mostanit és elkezdd tervezni a következőt. Tökéletes szellemi átmenet 2018 és 2019 között.

Mi ez?

A YearCompass 2012 -ben alakult a Láthatatlan Egyetem (időgazdálkodással, személyes pénzügyekkel, konfliktuskezeléssel, stresszkezeléssel és önismerettel foglalkozó, ezeket képző ingyenes “egyetem”) egyik projektjeként. A teljesen nonprofit, 100 önkéntessel és 21 országban működő “vállalkozás”, mely tőlünk, Budapestről indult azzal a céllal jött létre, hogy emberek százezreinek életét tegye könnyebbé a saját látható terveikkel. Ösztönöz és inspirál, amikor rájössz, valójában mennyi mindent meg szeretnél tenni, és ezeket le mered írni.

Miért csinálják?

Mert ennek élnek. Hisznek a tudatosságban és a tudatosabb életvitelben. “Az önismeret egy fontos lépés a jobb emberré válás útján – és nagyon sok jó emberre van szükségünk a világban. Ez az út nem könnyű, de nagyon motiváló, hogy néhány egyszerű eszközzel tudunk segíteni benne. Ezért csináljuk a mozgalmat.”

Tölts magadnak egy forró kávét vagy teát, töltsd le és nyomtasd ki (vagy csináld online), és légy büszke magadra, mert van miért. Te már tettél magadért valamit, és tudod, hogy amíg nem teszel lépéseket a saját életed rendezésében, addig nem fogsz tudni másoknak sem segíteni. Mi büszkék vagyunk rád, mert azzal, hogy ezt a cikkel elolvastad, máris közelebb kerültél egy sokkal nagyobb dologhoz, mint sunnyogva végigdekkolni az életet.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)