Jump to content

Ennyi ételt pazarlunk

2020. 09. 15. 12:27

Sok, de az EU-s átlag még ennél is jóval magasabb.

Az egész világon az egyik legnagyobb problémát az élelmiszerpazarlás jelenti. Globális szinten a megtermelt élelmiszer egyharmada megy veszendőbe minden évben. Magyarországot nézve ez azt jelenti, hogy évente átlagosan 68 kilogrammnyi élelmiszert dobnak ki fejenként az emberek – egyébként három éve is ez volt az átlag.

Ebből a szempontból nem állunk rosszul az Európai Unió tagállamaihoz képest, az EU-s átlag ugyanis ennél jóval magasabb.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari igazgatója, Keleti Marcell elmondta, hogy a pazarlás mértékének visszaszorítása érdekében hamarosan megváltoznak az élelmiszerhigiéniai szabályok az EU-ban, hozzátéve,  hogy a tudatosabb fogyasztással lehetne kezelni a helyzetet.

(Forrás: player.hu / fotó: pexels.com)