Jump to content

Mennél Barbadosra?

2020. 07. 20. 11:48

12 hónapos vízummal csábítaná Barbados vezetése a szigetre a helyfüggetlen vállalkozókat.

Barbados a Karib-térség egy szigetállama, a Kis-Antillák legkeletibb tagja. Az ország GDP-jének jelentős részét, mintegy 40 százalékát eddig az idegenforgalom tette ki, ami évente több mint 2,4 millió turistát jelentett, akik közel 1,1 milliárd dollárt hagytak a szigeten. Mivel a pandémia miatt itt is szinte teljesen visszaesett a turizmus, Barbados vezetése egy egészen eredeti ötlettel állt elő.

A légi közlekedés beindulásával párhuzamosan bejelentették, hogy egy 12 hónapos vízum kialakításán dolgoznak, amely lehetővé tenné, hogy a helyfüggetlen, tengerentúli vállalkozók akár egy évig is Barbadoson maradjanak. A különböző korlátozások és folyamatosan változó szabályok miatt a rövid távú utazások valószínűleg jó ideig még körülményesek maradnak, a hosszú távú, akár egy éves környezetváltozás viszont ideális lehet, ha mindig is arról álmodtál, hogy egy ilyen paradicsomi környezetben legyen az irodád. A kezdeményezés célja, hogy újraindítsák Barbados gazdaságát és a lehetőségekhez képest visszahozzák a turizmust a szigetre.

Noha az utazási félelmek továbbra is fennállnak, mivel a koronavírus továbbra is számos országban tombol, Barbados statisztikái összességében viszonylag alacsonyak maradtak, a Johns Hopkins Egyetem szerint csupán 98 regisztrált eset és hét haláleset volt.

(Forrás: player.hu / fotó: pexels.com)