Jump to content

Fenntartható borotválkozás

2020. 07. 20. 12:19

Minden, ami az ápolt arcszőrzethez elengedhetetlen.

 

Már az is csodának számít, ha egy műanyag flakon eljut a szelektív gyűjtőbe – becslések szerint ezeknek mindössze 10 százalékát hasznosítja újra az emberiség -, de ha oda is kerül, az sem feltétlenül jelenti azt, hogy újra tudják hasznosítani. Sok műanyagtípus esetében egyáltalán nincs erre lehetőség, illetve ha mégis, már nem lehet ugyanolyan minőségű műanyagot előállítani belőle, mint korábban volt, ráadásul ezt a folyamatot legfeljebb néhányszor lehet megismételni, tehát előbb-utóbb hulladék keletkezik belőle.

A fém és az üveg sokkal jobb alternatív a műanyag csomagolás helyett, hiszen ezek természetes anyagok, nem szennyezik a környezetet, és végtelenszer újrahasznosíthatóak.

Legutóbb a borotválkozás zöldítéséről írtunk, hiszen az eldobható borotvák rengeteg szemetet termelnek, így helyette a biztonsági borotvát ajánlottuk, ami egy életen át gondoskodhat a simaságról. Persze ott van még, hogy valaki borbélyra bízza az arc karbantartását, esetleg villanyborotvát használ, azonban az is opció, hogy hagyja, hogy a természet végezze a dolgát.
Ez is egy járható út, ám a különböző arcszőrzetek ugyanúgy figyelmet és gondoskodást igényelnek, hiszen a gubancos, furcsán illatozó, szúrós, tompa színű szakáll senkinek sem túl vonzó, legyen szó egy randevúról vagy üzleti megbeszélésről. A kozmetikai iparág egy külön szegmense épült az arcszőrzetre, így most olyan példákat hoztunk szappanokra, szakállolajokra, balzsamokra és szakállfésűkre, amelyek úgy gondoskodnak az egészséges és ápolt szakállról és bajuszról, hogy közben műanyag szemét sem keletkezik.

Amennyira alapkellék, annyira nehéz műanyagmentes alternatívára bukkanni a szakáll mosásához. A szappannal viszont két legyet üthetsz egy csapásra, hiszen papír csomagolásban érkezik és még a szőrzetednek is jó. Az egyik férfi natúrkozmetikai márkánál, a Szakállasembernél is kapható például a szakállmosó tömb. Az ígéretük szerint igazi luxus élményt nyújt, hiszen kaviárral készül, ami a szőr mellett a bőrt is ápolja. Persze számtalan külföldi márka közül is lehet válogatni, van, aki egyenesen 5in1 szappant kínál, amit tetőtől talpig lehet használni. Az olívaolajjal és shea vajjal készült szappan előnye, hogy az arcbőrt is ápolja, amit amúgy nem könnyű megoldani, ha nagy bozont takarja.

(Forrás: igenyesferfi.hu / fotó: pixabay.com)