Jump to content

A biztonsági borotva előnyei

2020. 07. 20. 11:45

Az eldobható borotvák megalkotását olyan szempontok inspirálták, mint az olcsóság, gyorsaság, egyszerűség, de hosszú távon nagy árat kell fizetni érte.

Legutóbb első lépésként a műanyagmentesség felé a PET palackok és a kulacsot témáját jártuk körbe, ezúttal pedig a férfiakat nagyon is közelről érintő kérdést hoztunk: borotválkozás. Mert bizony ezt is lehet műanyagmentesen! Az eldobható borotvák kora lejárt, és a Műanyagmentes júliusnál nincs is jobb időpont, hogy belevágj a biztonsági borotva használatába!

A műanyagból készült, rövid életű eldobható borotvák kora lejárt, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a Gillette 5,24 milliárd dolláros veszteséget produkált tavaly. Ez több okra is visszavezethető, így részben a hipszterek által újra népszerűvé vált szakállviselésre, de a gombamód szaporodó borbély szalonok és a borotválkozási szokások változása is hozzátett az eldobható borotvák piacának csökkenéséhez.

Az eldobható borotvák megalkotását olyan szempontok inspirálták, mint az olcsóság, gyorsaság, egyszerűség, de hosszú távon nagy árat kell fizetni érte. Kevésbé sérülésveszélyes, így rohanós reggeleken gyorsabban lehet vele dolgozni, ami igaz, de épp emiatt kevésbé hatékony, így gyakrabban kell elővenni az eldobható borotvát a fiókból. Plusz rendszeresen cserélni kell, és könnyen kiszámítható, hogy ha egy férfi a pubertás kortól élete végéig veszi a borotvákat, az hozzávetőlegesen mennyi pénzbe kerül. És nem utolsó sorban mennyi szemét jár vele.

Egy tartós eszköz – legyen az borotvakés vagy zárt fésűs biztonsági borotva – ellenben egy életen át képes gondoskodni a simaságról, egyszeri beruházást jelent, és a környezetet sem terheli az elpusztíthatatlan műanyagdarabokkal. Miért választ ezt:

  • műanyag, amit nem lehet újrahasznosítani
  • csak rövid ideig tudod használni, emiatt még több szemét termelődik
  • a penge veszélyes lehet a kommunilis kukában
  • mivel állandóan cserélni kell, hosszú távon egyáltalán nem olcsó
  • kevésbé alapos borotválkozást lehet vele elérni
(Forrás: igenyesferfi.hu / fotó: pixabay.com)