Jump to content

Tedd félre a munkát

2020. 07. 18. 13:02

De, hogy miért fontosabb ezt 2020 -ban kontrollálni mint 2 évvel ezelőtt? A koronavírus miatt. A világ nagy része, ahogy hetekig mi is, home office -ból dolgozott, így a munka és magánélet közti határvonal elmosódott. Pont ezért kell a jól kiérdemelt pihenést valóban a családdal, valamint valódi kikapcsolódásra szánni. Amúgy a 2018 -as felmérés eredményei azt is megmutatták, hogy a munkával rendelkezők 30 százaléka mondta, hogy hétvégeken és szabadságokon is kell a munkájukra időt szakítaniuk.

A Harvard Business Review 1298 amerikai alkalmazott körében végzett felmérést a közelmúltban, ami egyértelműen kimutatta, hogy az állandó hétvégi munka a hosszú távú motivációkat jelentősen rombolja, ha pedig hozzávették a kort, pozíciót, fizetést és alapvető elégedettséget az élet egyéb területein, akkor az eredményebben még rosszabbak.

Sok irodai munkakör van, ahol a szombati, de még a vasárnapi munkavégzésbe is belecsúszunk, nincs is ezzel akkora gond, ha szigorúan limitáljuk ennek az idejét, de még célszerűbb, rövidtávú célokat határozunk meg, mint a fizetésemelés vagy egy adott projekt mielőbbi teljesítése. De utána KÖTELEZŐ pihenni.

Az viszont tény, hogy a hét mindennapján totálba húzni az igát még ebben az esetben is kiégéshez vezethet. Az pedig ugyancsak hozzátartozik ehhez, hogy a vezetők szerepe épp olyan fontos, arra kell buzdítaniuk a kollégákat, hogy lehetőleg a hétvégét minél több pihenéssel töltsék. Csak így fenntartható a hétfőtől-péntekig tartó maximális munkamorál.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)