Jump to content

Izgalmas randitippek

2020. 06. 16. 14:24

Az első találkozáskor a társkeresők a legrendezettebb formájukat szeretnék hozni, pedig a lámpalázat valójában egy rendhagyó helyszín, izgalmas, akár izzasztó program töri meg igazán. Egy 1974-es kutatás szerint, melyet a következő 20 évben is számos hasonló vizsgálat követett, félelem, izgalom vagy fizikai terhelés hatására a szervezetben a testi vonzalomhoz hasonló kémiai anyagok szabadulnak fel. Ezért egy rendhagyó első találkozás, vagy izgalmas randi hatására könnyebben és gyakrabban alakul ki egymás iránti erős szimpátia a résztvevőkben.

Összegyűjtöttünk a Miitt.hu közösség programkínálatából, 8 emlékezetes közös élményt, melyek során garantált a bizsergés. Pirchala Berta megkérdezte az eddigi résztvevőket, milyen volt, így az ő véleményüket is hozzácsatoltuk egyes ötletekhez.

Falmászás

Fizikai próbatétel, ahol a párok egymást biztosítják. “Lehet, hogy útközben lepattogzik a körömlakk, de megéri, ha a végén kellemesen bizsergő érzéssel érünk fel a csúcsra.”

Sárkányhajózás

Összekovácsol az együttműködés egy közös célért: Ez egy jó párkapcsolatnak is alapja. „Kiderül, ki az, aki biztatásra szorul, és ki az, akitől biztatásra lehet számítani. Jó érzés összehozni egy jó evezést.”

Barlangászás

Csúszás-mászás szűk réseken. Testmozgás és izgalom egyben. „A közös levezető beszélgetés a legjobb, ilyenkor mindenki teljesen őszintén beszél a személyes élményéről.”

Rafting túra

Egy kétnapos túrán a közös erőfeszítés, az együtt töltött idő nemcsak csapatot épít, hanem az egyes résztvevőket is közelebb hozza egymáshoz. „Ha valaki most azt mondaná nekem, hogy a következő hétvégén ismétlés, gondolkodás nélkül vágnám rá, hogy IGEN!„

Szabadulós játék

Izgalmas együttműködés, amely az agyat is megtornáztatja. „Meglepő, hogy milyen könnyen lehet beszélgetni vadidegenekkel is, ha közös a feladat.”

Drótkötélpályás csúszás

Garantált adrenalin löket. A kötélpálya végére egy büszke, önbizalommal teli pár érkezik meg. „Állati jó érzés, szó szerint a fellegek közt jársz, és az érzés a csúszás után is megmarad.”

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)