Jump to content

Növessz szakállat könnyebben

2020. 05. 19. 13:48

A jól ápolt szakáll vagy borosta manapság igencsak menő. Így nincs is annál bosszantóbb, mint amikor a férfiember dús arcszőrzetre vágyik, de csak egy pár jelentéktelen pamacs jelenik meg az arcán. Szerencsére ez a helyzet a legtöbb esetben kezelhető egy kis odafigyeléssel.

Vigyázz, mit eszel!

Ahhoz, hogy bármi növekedni kezdjen, elegendő tápanyagra van szükség. Így van ez az arcszőrzet esetében is: a megfelelő folyadékbevitel, a B vitaminok, az A, C, E vitamin, a folsav, a cink, a magnézium és az omega-3 zsírsavak mind elengedhetetlenül szükségesek.

Kerüld a stresszes helyzeteket!

A modern élet nem könnyű: teljesíts a munkában, légy vadállat az ágyban, legyenek barátaid, igyál elég vizet, kondizz rendszeresen, válaszolj minden üzenetre, és közben maradj épelméjű… na persze. Nem csoda, ha időről időre elkap a szorongás, de közben lehet, hogy emiatt nem nő rendesen a szakállad. Próbáld meg kicsivel lazábban venni a dolgokat, és meglátod, boldogabb leszel.

Vigyázz a bőrödre!

Az egészséges arcbőr már fél siker! Ügyelj arra, hogy hetente legalább kétszer alaposan radírozd, és használj megfelelő krémet, lehetőleg B5 vitaminnal, ami segít a szakáll növesztésében is.

Ha semmi nem használ: szakállbeültetés

Bármennyire is durván hangzik, a hajhoz hasonlóan a szakállat is lehet műtéti úton pótolni. Bár egy kissé túlreagálósnak tűnik, ha semmi sem működik, és te nem élhetsz szakáll nélkül, akkor – megfelelő méretűre hizlalt bankszámla birtokában – elsétálhatsz a dokihoz, aki segít rajtad.

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)