Jump to content

Egyre többen bicikliznek

2020. 05. 13. 22:50

Egyrészt azért, mert biztonságosabb, másrészt az újonnan épülő és kijelölésre kerülő bringautaknak köszönhető, hogy megnőtt a biciklisek motivációja arra, hogy autó helyett nyeregre pattanjanak.

A Magyar Kerékpárosklub szerint a tömegközlekedéssel és az autós forgalommal ellentétben az elmúlt hetekben csak a biciklis forgalom nőtt. Szombaton konkrétan 6000-en haladtak egy a Bem rakparton, az Árpád hídon pedig legalább 3800 -an. A Dunát a Kelenföldi pályaudvarral összekötő bringasávon, ami a legújabbak közt a legnépszerűbbé vált már több mint 3600 bringás gurult végig csak pénteken.

 

Az utóbbi hetekben a felmérések azt bizonyítják, hogy a biciklizés nem egy kizárt alternatíva a pestiek körében, viszont a dugók és az óriási autóforgalom, illetve a bicikliutak hiánya és szervezetlensége megakadályozta őket abban, hogy inkább két kerékkel menjenek munkába. A Kerékpárosklub próbál együttműködni a városvezetéssel, mert remek ötleteik vannak olcsón, az autósforgalom akadályozása nélkül újabb biciklisávokat létrehozni, esetleg átszervezni.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)